Det sier foreldrene til Knut-Eirik Dybdal, Knut og Elida Dybdal fra Åndervåg på Andørja. Selv om mange mente at dette mest så ut som en vill idé de første årene etter at ARN-planene var presentert, var foreldrene helt sikker på at man en dag kom til å overvære det internasjonale etapperittet på nordnorsk jord. Det fikk de også rett i.

– Jeg fins ikke overrasket over at dette ble en realitet. Til det er Knut-Eirik alt for sta. Han tar aldri et nei for et nei og gir seg aldri. Derfor trodde vi på at han skulle lykkes hele veien, sier pappa Knut, før han utdyper:

– Men når vi står her i dag så er vi stolte og glade. Å få et internasjonalt etapperitt hit til Andørja er virkelig helt utrolig. Man blir jo både stolt og glad av å få oppleve noe sånt som dette, sier pensjonisten Dybdal senior til Harstad Tidende.

Hjemmekjær

Både han og kona Elida var til stede i startområdet for å overvære historiens femte rittstart i Arctic Race of Norway.

– Knut-Eirik har jo alltid vært glad i hjemplassen sin. Da er det jo også fantastisk at en startetappe kan arrangeres der ildsjelene kommer fra, sier Elida.

De legger heller ikke skjul på at det er flere som har vært med på å dra lasset for at man kan oppleve Kristoff og kobbelet av sterke internasjonale ryttere på startstreken på Engenes.

– Det har jo vært veldig mye arbeid med dette fra mange personer. Men Knut-Eirik har alltid vært sikker i sin sak. Han har alltid sagt at dette var noe som vi skulle få til, sier Knut og Elida.

– Spesielt folkeslag

De tror heller ikke at det er tilfeldig at flere av de største idrettsfestene i regionen har blitt skapt på Andørja.

– Vi er jo et litt spesielt folkeslag her ute på Andørja. Vi gir ikke opp. Et godt eksempel på det var da de ville ta skolen ifra oss her på øya. Da mobiliserte hele øya for å ta til motmæle mot dette. Det førte fram. I dag har vi vår montessoriskole, sier Elida.

– Det er jo noe som gjelder idretten også. Det hele startet jo opp med Tour de Andørja i år 2000. Da gikk øya sammen og mobiliserte for å få til denne idrettsfesten. Vi oppdaget tidlig at om man ikke står sammen, så blir det heller ikke til at man får til noe. Men dugnadskulturen er noe som alltid har stått sterkt på Andørja, mener Dybdal.