Presidenten i Norges Cykleforbund sier derfor hva han mener om prosessen med å passere den ellers strengt bevoktede landegrensen mellom Norge og Russland, som det i lengre tid har pågått en prosess for å realisere.

– Jeg støtter selvfølgelig Arctic Race of Norway uansett hva de skulle ønske å gjøre, og vil på ingen måte sette meg på bakbeina. Men slik jeg ser det, så ville jeg ha fokusert på å være et ritt for Norge og ha fokus på å promotere Nord-Norge og landsdelens flotte natur, sier sykkelpresidenten.

– Dyr gimmick

Han er heller ikke spesielt stor tilhenger av planene som omhandler å få verdens beste syklister til å sykle sin prolog til et fremtidig Arctic Race of Norway på Svalbard.

– For meg høres dette ut som en meget kostbar gimmick, sier Tiedemann-Hansen.

Han er likevel langt mer positiv til hva Arctic Race of Norway har blitt for norsk sykkelsport.

– Jeg skal innrømme at jeg syntes at dette var en vel spenstig idé i starten. Men etter hvert har jeg krøpet til korset når det gjelder deres inntog i norsk sykkelsport. For jeg er rett og slett mektig imponert over den jobben som de har nedlagt og at de har lyktes med sitt prosjekt. Dette har blitt et utrolig kult etapperitt som har en viktig posisjon i norsk sykkelsport, sier sykkelpresidenten.

– Håper på norsk suksess

Norsk sykkelsports øverste leder er i full gang med forberedelsene til VM i Bergen senere i år. Derfor hadde han ikke muligheten til å slutte opp om det nordnorske etapperittet.

– Jeg er nok nødt til å følge rittet i gjennom TV-ruta. Her håper jeg på at det skal bli norsk suksess. Jeg tror også på at Alexander Kristoff følger opp sin solide innsats sist helg, og tar nye seirer i nord, sier Tiedemann-Hansen.

Norsk suksess i ARN vil nemlig sørge for at Norge får ni plasser under årets EM. De som kan stikke kjepper i hjulene for det er det polske laget CCC Sprandi Polkowice. Med polsk suksess i etapperittet kan Polen nemlig få en ekstra plass i VM på bekostning av Norge. Klarer de norske fargene imidlertid å holde stand i denne konkurransen, vil Norge få ni plasser i VM på hjemmebane.

SYKKELPRESIDENT: Harald Tiedemann-Hansen Foto: Norges Cykleforbund