LABERT: Årets Arctic Challenge-ritt opplevde svak tilstrømning i år. Kun 206 deltakere valgte å ta turen på 51- eller 17 kilometer torsdag ettermiddag. Blant dem som gjorde nettopp dette var Truls Haugsmark (foran) og Vegard Amdal Stensen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

På sykler i flere varianter fant folk veien til startpunktet i Strandgata og la av gårde på en fin ettermiddagsøkt i løypa til den velkjente Kvæfjordrunden. Med start og ankomst i Harstad tilbakela mange av syklistene sine 51 kilometer via Åsegarden, Borkenes og Nupen. Ikke nok med at de fikk ta del i en skikkelig sykkelfest med matservering og musikk på veien. De kom også i perfekt stemning foran lagpresentasjonen som startet opp tidligere på ettermiddagen.

– Jeg er jo veldig sykkelinteressert. Derfor må man jo slutte opp om arrangementet for å komme i den rette stemningen foran sykkelfesten, sier Lillegård, for anledningen i Team Skys sykkeltrøye.

Han er velkjent med runden som treningsløype.

– Dette er jo en runde som jeg prøver å gjennomføre et par ganger ukentlig . Så skal jeg prøve å få med meg Arctic Race of Norway som tilskuer torsdag og fredag, sier Lillegård.

Viktig for byen

Han var ikke alene om å støtte opp om arrangementet som tjuvstartet Arctic Race of Norway i de tidlige ettermiddagstimene. Det gjorde også Hanne Berg og barna Kristian (13) og Signe (8).

– Det er artig å være med når det skjer noe i Harstad. Man føler jo at man er med på å ta del i sykkelfesten ved å sykle dette sykkelrittet. Dette synes vi er et glimrende tiltak, sier Berg.

Runden rundt Kvæfjord fikk også Kirsten Emilie Myklevoll med seg. Harstad Cykleklubbs lovende 18-åring skal delta under Morgendagens Helter-rittet som går av stabelen på avslutningsdagen søndag.

– Det var ganske godt å få en liten gjennomkjøring. Etter en liten periode på sykehus to uker tilbake, var det godt å komme i gang. Formen begynner å komme seg, og kroppen føles bra. Så får vi se hvordan det går søndag. Jeg skal prøve å bite meg fast i feltet så lenge det går, sier Myklevoll, som først startet sin sykkelsatsing foran årets sesong.

– Har livets rett

Til slutt kunne Harstad Cykleklubbs leder, Bjørn Tore Woll konkludere med at kun 206 deltakere fant veien til arrangementet.

– Det er nok et litt lavt deltakertall. Vi hadde håpet på litt flere deltakere. Men det er klart at været spiller inn. Og når vi ikke har annet enn lagpresentasjonen tilknyttet til byen under årets etapperitt, er det kanskje en del sykkelfolk som ikke fikk logistikken til å gå opp denne gangen. Men de som har vært med har kommet med strålende tilbakemeldinger sier Woll om rittet.

Dette var den desidert svakeste deltakelsen i løpet av til sammen tre Challenge-ritt de siste fem årene. I 2013 sto 840 på startstreken, mens det to år senere var vel 600 som deltok i showrittet. Likevel gir ikke sykkelklubben opp arrangementet. Tvert imot så mener de at rittet har verdier ved seg som absolutt gjør det verdt å tråkke til ved neste ARN-anledning.

– Dette rittet har Arctic Race of Norways ånd i seg. Derfor tror vi på at rittet kan sette et enda større preg peå byen ved neste korsvei. Og vi ser på dette som en god anledning til å skape liv i sentrum, sier sykkel-lederen.

SKRYT: – Dette er et supert tiltak som vi ville slutte opp om sier Signe Berg, Hanne Berg og Kristian Berg. Foto: Ivar Hjelvik
KLAR: Rune Lillegård var blant dem som måtte ha med seg Challenge-rittet for å komme i den rette ARN-stemningen. Foto: Ivar Hjelvik
OPPLADNING: Kirsten Emilie Myklevoll skal i aksjon blant nasjonale talenter i Tromsø søndag. Hun brukte Challenge-rittet som oppladning. Foto: Ivar Hjelvik