Da mellom 30–40 journalister fra inn- og utland, pluss fem ryttere og sentrale personer i Arctic Race dukket opp onsdag ettermiddag, virket det meste å være klart for storinnrykk torsdag.

Det eneste de to innrømmer å ikke ha kontroll på, er hvor mange tilskuere som dukker opp på Engenes.

– Det er bare å ta laus

– Vi håper på 2000, det har vi hatt før under Tour de Andørja, men kommer det 5000 skal vi nok klare det også. Vi har plass nok, også dersom mange kommer i bobil eller med campingvogn. Vi har et jorde på 60 mål som kan brukes, så det er bare å ta laus og komme, sier Andreassen og Hanssen.

Helt siden det i januar ble klart at Knut- Eirik Dybdal fikk ønsket sitt oppfylt av den franske arrangørene av rittet, ASO, har Ibestad kommune jobbet målbevisst med fokus på å legge til rette for et arrangement der både ryttere, media og publikum skal få en uforglemmelig opplevelse, ifølge de to.

– Har vært mye nytt for oss

– Det er ikke til å legge skjul på at det har vært utrolig mye planlegging. Så godt som daglig har vi fått nye utfordringer fra ASO og andre, men ikke noe av det vi har blitt spurt har vi ikke klart å finne løsninger på. Det er ingenting vi har måttet si nei til, selv om det har vært mye nytt for oss underveis.

Heldigvis har vi kunnet dra veksler på en usedvanlig rutinert stab på Engenes med mange års erfaring gjennom Tour de Andørja. Et sted mellom 70–100 frivillige sørger for at arrangementet på Engenes kan gjennomføres. Uten deres innsats hadde det ikke vært mulig å få dette til, sier Andreassen og Hanssen.

– Mest vant med garnfiske

Fiskesuppe, fiskekonkurranse, lakselunsj og ribtur tur retur Harstad/Engenes slo tilsynelatende godt an. Selv om blant andre Alexander Kristoff kun fikk tang og tare på kroken, la ikke det noen demper på humøret.

– Jeg er nok mest vant til å fange fisk med garn, sa han lattermildt til et samlet pressekorps.

null fisk: Alexander Kristoff, hadde ikke hellet med seg da rytterne fikk prøve fiskelykken. Foto: andreas Isachsen
trofeet hjemme: Knut- Eirik Dybdal viste stolt fram Arctic Race-trofeet på hjemmebane der hele ideen om sykkelrittet startet. Foto: andreas Isachsen
hilser: Knut-Eirik Dybdal og Alexander Kristoff hilser på Dag Otto Lauritzen ved ankomst Engenes. Foto: andreas Isachsen