30-årige Kristoff er årets største trekkplaster under årets utgave av Arctic Race of Norway. Han spurtet frenetisk til gull da sykkel-EM skulle avgjøres i danske Herning. Samtidig har han også gode minner fra Arctic Race of Norway. Han snøt blant annet Thor Hushovd for konfekten da «Oksen fra Grimstad» avsluttet sin sykkelkarriere under Arctic Race of Norway i 2014. Året etter snøt han Edvald Boasson Hagen for seieren da han spurtet opp Skolegata og hadde suverent mest krutt i tråkket. Men vinnerskallen Kristoff er fortsatt sulten på flere seirer. Det bekreftet han overfor Harstad Tidende da han ankom Harstad Narvik Lufthavn tirsdag ettermiddag.

– Formen er god. Og det hadde vært kult å ta med seg en seier til fra Arctic Race of Norway, sier Stavanger-mannen.

Mestvinnende

Før starten går for tidenes femte internasjonale etapperitt på nordnorsk jord, har Kristoff også skrevet seg behørig inn i historiebøkene med sine fire etappeseirer. Med det er han syklisten med flest etappeseirer noensinne.

– Det er alltid kult å vinne her oppe i nord. En seier er nok ikke med på å forandre karrieren min. Men jeg sitter på en god følelse etter helga, og håper jo på at det kan fortsette under årets Arctic Race of Norway.

– Hva mener du at Arctic Race of Norway har tilført norsk sykkelsport siden de kom med i rittkalenderen tilbake i 2013?

– Jeg mener at de norske etapperittene på generelt grunnlag har hatt stor betydning for norsk sykkelsport. Og ikke minst for de norske sykkelrytterne. Da får de utenlandske lagene en arena for å oppdage de fremadstormende norske sykkelrytterne. Klarer man å vise styrke her, kan det medføre at utenlandske profflag finner norske ryttere som de får bruk for, sier Kristoff.

– Du sykler for Team Katusha som er et lag med ryttere fra mange nasjoner. Hvordan står Arctic Race of Norway i deres øyne?

– Mange er positive til dette rittet. Sportslig slipper man også å slite med tidsforskjeller.Naturmessig er jo Nord-Norge en landsdel med spesiell natur. TV-bildene som produseres herfra er nok også viktig for norsk turistnæring, mener Kristoff.

– Ser seiersmuligheter

Arctic Race of Norways fremste norske utøver har også fått tid til å studere løypekartet for det som venter i slutten av uka.

– En etappe peker seg ut under årets ritt for min del. Andre etappe fra Sjøvegan til Bardufoss har en avslutning som gjør at jeg bør være med å kjempe om seieren. Ellers er det en tøffere utgave av Arctic Race of Norway enn i fjor, mener Kristoff.

Han er likevel ikke sjanseløs på å kjempe i fremste rekke på andre etapper.

– Der er flere etapper med profiler som gjør at det er mulig for flere typer syklister å kjempe om seieren. Jeg avskriver heller ikke at det kan være mulig å være med i Tromsø. Selv om profilen er tøffere enn i 2015, og det var et løp hvor man syklet opp imot sin begrensning, avskriver jeg ikke at det kan være mulig å kjempe også her.

– Hvordan ser du på muligheten for å stikke av med den grønne poengtrøya etter årets fire etapper?

– Det kommer veldig an på hvordan man klarer å prestere på etappene. Men med gode prestasjoner så kan det være en mulighet, mener sprinteren.