25-åringen, som er klubbkollega med Alexander Kristoff i Team Katusha, har skjønt det slik at han skal sykle for å gi Alexander Kristoff en best mulig seierssjanse når det skal spurtes om konfekten på Bardufoss fredag. Ellers håper han på at det skal kunne dukke opp muligheter til å kunne sette sitt preg på årets Arctic Race of Norway.

– Det ser litt hardere ut profilmessig enn tidligere. En mer småkupert ARN-utgave er noe som passer meg veldig bra. Kanskje er det min tur i år foran et meget engasjert publikum, sier Bystrøm.

U23-verdensmester

Rogalendingen, som ble U23-verdensmester tilbake i 2014, har fått signaler på at det skal være muligheter for å gå på egne sjanser i løpet av etapperittet.

– Torsdagens start fra Engenes til Narvik passer meg veldig bra. De har en avslutningsbakke som jeg skal klare å håndtere greit. Jeg ble nummer fire sist gang etapperittet avsluttet i byen, erindrer 25-åringen.

Vil vinne etappeseirer

Den joviale syklisten legger ikke skjul på at han har litt ambisjoner om å levere gode plasseringer i tida framover.

– Det hadde jo vært hyggelig å starte seiersrekka i Arctic Race of Norway. Så får vi se. Men enkelt blir det ikke. For det er mange sterke ryttere om beinet. Det inkluderer også de norske kontinental-lagene, som kjører sterkt for tida, sier Bystrøm.

– I framtida har man jo ambisjoner om å hente hjem etappeseirer i de store løpene og etapperittene. En etappeseier i Tour de France hadde eksempelvis smakt godt, påpeker proffrytteren.

Nå kan det hende at han får muligheten til å kjempe om etappeseirer i store ritt i nær framtid.

– Det er muligheter for at jeg blir inkludert i laget som skal til Spania Rundt neste uke.