Fredag kveld ble prologen i sykkelrittet Border Crossing Challenge (BCC) gjennomført med en rundtur på Liland. Lokale utøvere var godt representert.

17-åringen Hans Magnus Eldby Dahlslett fra Harstad, som representerer Glåmdal og Team Zu4r, vant for menn, Knut-Ståle Arntsen fra Harstad CK og Team Zu4r kom på andre, og Isak Helmersen fra Harstad Ck tok 3.-plassen.

I kvinneklassen vant 16-årige Tiril Jørgensen foran Polona Itkin fra Ishavsbyen og Ingrid Skjønhaug fra Harstad CK.

Dahlslett var overrasket over seieren.

– Det var veldig gøy å vinne. Formen har vært litt fraværende i det siste, så det kom egentlig som et lite sjokk, sier han.

Vinneren var veldig fornøyd.

– Det gikk veldig bra. Distansen var ikke så lang. Knut-Ståle og Isak fikk en luke etter en bakke tidlig i rittet. Jeg kjørte meg opp til dem, og derifra var det oss tre inn til mål. Jeg kjørte hardt i den siste bakken og fikk luken jeg trengte, konkluderer Dahlslett.

Den unge og lovende syklisten har håp om å være med å kjempe hele veien også i fellesstarten lørdag.

– Det er en del stigninger i løpet av lørdagen, noe som ikke gagner meg best. Hvis jeg derimot klarer å henge med opp de verste bakkene, er sammenlagtseieren absolutt innenfor rekkevidde, sier Dahlslett.

Tiril Jørgensen var også særdeles fornøyd med gjennomføringen av prologen fredag.

– Det var et veldig bra ritt. Vi var heldige med været og det var en fin løype. Det var veldig gøy å vinne, sier Jørgensen.

Sykkeltalentet var den eneste jenta som hang med guttene i seniorklassen opp den tøffe bakken i starten av rittet, og vant til slutt med syv sekunder.

Daglig leder for BCC Christen Eide-Hermansen har fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

–Vi er fornøyde med gjennomføringen av prologen. Jeg tror folk har fått en fin opplevelse.

Eide-Hermansen hadde håpet på å nærme seg deltakertallet de hadde i fjor, noe de lyktes med.

– Vi kopierte fjoråret i antall deltakere. Vi er jo fornøyde med det, men vi vil alltid forbedre oss, sier den daglige lederen.

PALLEN: Fra venstre toer Polona Itkin fra Ishavsbyen, vinner Tiril Jørgensen fra Harstad og treer Ingrid Skjønhaug fra Harstad. Foto: BCC