Pål Wirak er trener for Kolbotns 14-årslag, som slo Kilkam ut av turneringen med to skåringer rett før slutt i 16.-delsfinalen. Kolbotn var en av favorittene til å vinne årsklassen. Laget tok seieren hjem fra Norway Cup i 13-årsklassen i fjor, og spilte finale i Dana Cup i forrige uke. Slitne Kolbotn-jenter, som har spilt svært mange kamper de siste ukene, tapte 8.-delsfinalen torsdag ettermiddag på golden goal i ekstraomganger mot Lom. På sidelinja sto gjengen fra Kilkam og heiet på sine nye venner.

Kolbotn er begeistret over gjengen fra Harstad, og trener Wirak sendte en hilsen til Kilkam. Den han har gitt Harstad Tidendes tillatelse til å gjengi i denne saken fordi han mener jentene spesielt fortjener oppmerksomheten.

Nytt favorittlag

– Vi, som dere, spiller mange kamper gjennom en sesong. Noen er fort glemt, og andre husker man litt lengre. Kampen onsdag vil i hvert fall vi fra Kolbotn huske lenge. Det er så utrolig gøy å spille tøffe kamper mot gode og ikke minst fairspillende lag, skriver Wirak.

Kilkams jentelag er mange ganger hedret for sin eksemplariske oppførsel i turneringer, og vant fairplayprisen gitt av Harstad Tidende, Hålogaland Fotballkrets og fotballprofilen Tom Høgli i fjor høst.

Wirak og Kolbotn er veldig imponert over spill og innsats i Kilkam, men det er ikke hva han først og fremst fremhever.

– Viktigere enn det er imidlertid at dere var en gjeng med herlige jenter, med gode holdninger, fair play og godt humør, poengterer Wirak.

Han takker også Kilkam trenerteam, og sier det var veldig hyggelig at Petter Kulseng

– Det har vi aldri opplevd før, og flere av jentene våre kommenterte at det syns de var veldig hyggelig.

– Vi har fått oss et nytt favorittlag i nord, og kommer til å følge litt ekstra med dere videre. Det hadde ikke vært oss imot om vi møttes på en grønn slette ved en senere anledning, skriver Wirak, og ønsker Kilkam lykke til med resten av sesongen.

Motiverende

For Kilkam og lagets trenere betyr tilbakemeldingen fra Kolbotn mye, sier Petter Kulseng.

– Som trener høster man i liten grad ros når det går bra, men man hører det veldig dersom noen opplever at ting ikke fungerer. Vi forsøker å bruke fotballen som en forbrødring overalt hvor vi er. Vi ønsker at alle skal forstå at kampen er et spill, alle er like mye verdt uansett resultat og man skal ha respekt for våre motstandere. Derfor var det naturlig at vi trenere tok initiativ til et fellesbilde, sa noen velvalgte ord om vår opplevelse av å møte storlaget Kolbotn, fremhevet hva de var gode på samtidig som vi fremhevet hva vi var veldig gode på. Artig at dette ga inntrykk og slike tilbakemeldinger gir oss veldig motivasjon til å fortsette vår gode jobb med jentefotball og superlaget Kilkam 2003, sier Kulseng.

ROS: Kolbotn-trener Pål Wirak mener Kilkams jentelag fremstår på et forbilledlig måte. Foto: Privat