Fire minutter før slutt sprakk nullen med et uheldig selvmål, og fjorårets Norway Cup-vinnerlag fra Kolbotn var i føringen. Trener Petter Kulseng for Kilkams 14-årslag tillot seg å fortvile i noen sekunder.

– Vi trodde vi skulle klare å få ekstraomganger og kanskje straffespark, men da Kolbotn tok ledelsen hadde vi ikke mer å gi. Da var alle slitne etter å ha kjempet som løver, sier Kulseng etter exiten i 16.-delsfinalen onsdag formiddag.

Minuttet før slutt økte Kolbotn til 2-0, og Kilkam må belage seg på andre aktiviteter enn a-sluttspillkamper ut uka i Oslo.

– Rørende

Kilkam-gjengen ristet raskt av seg skuffelsen, melder Kulseng.

– Vi i trenerteamet er superstolte over prestasjonen og jentene. De gjennomførte kampen som planlagt, og sto samlet mot en vanvittig god motstander. Det var rørende å se hvordan jentene jobbet for hverandre. Å holde ut til fire minutter gjensto er en seier for oss, sier Kulseng.

Kolbotn var best i turneringen som 13-årslag, og vant hele 6-1 i finalen den gang. Laget hadde skåret hele 68 mål på 10 kamper i turneringen i fjor og i år før oppgjøret mot Kilkam.

– For å sette resultat i et perspektiv: Kolbotn har åtte spillere på landslagsskolen og fire på landslagstiltak. De kom rett til Norway Cup fra finalespill i Dana Cup, hvor de tapte 0-1, og er ranket som det beste laget i Norge i årsklassen. Vi kan på ingen måte matche disse fakta, men ved å få fram det beste i hver enkelt var det mulig å holde stand nesten hele kampen.

Festmiddag

– For oss er det både nyttig og en opplevelse å få møte en slik motstander. Nå håper vi Kolbotn går hele veien og vinner Norway Cup for andre året på rad, sier Kulseng.

Laget er utslått, men ikke helt ferdig med sportslige aktiviteter. Kilkam har både meldt seg til å spille vennskapskamp mot et annet utslått lag, samt kan delta i et uoffisielt VM i straffesparkkonkurranse.

– Nå blir det litt opp til hva jentene selv ønsker, men vi skal ha en festmiddag for laget og dra på Tusenfryd sammen med Kilkams 14-årslag for gutter før vi reiser hjem. Det er flott at jentene og guttene kan gjøre noe sammen, og styrke både vennskap og klubbfølelse, sier Kulseng.