Mark Cavendish var oppført på laglista til Team Dimension Data. Det bekreftet daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway sist tirsdag.

- Han stiller til start om ikke noe uforutsett dukker opp, men vi vet aldri helt sikkert. Vi har erfart at lagene endres før ankomst ut fra de listene som opprinnelig er innsendt, understreket Dybdal.

Søndag kom beskjeden Dybdal og Arctic Race of Norway ikke ville ha. Cavendish er fortsatt ikke restituert etter skulderskaden han pådro seg i Tour de France i sommer, opplyser Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data, til NRK. Cavendish ble dyttet inn i et gjerde i en massespurt.

- Dessverre stiller ikke Mark til start i Arctic Race of Norway likevel. Han er ikke frisk etter skulderskaden, sier Ryder til NRK.

Cavendish håpet å rekke rittet, som en del av oppkjøringen til verdensmesterskapet i Bergen senere i høst. En medisinsk sjekk viste at Cavendish ikke kan konkurrere allerede kommende uke.

Daglig leder for Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, tar beskjeden med fatning.

– Vi visste jo at det var en risiko for at dette ville skje, og det er ikke så mye vi kan gjøre med det. Vi har forståelse for at Cavendish må prioritere som han gjør, sier Dybdal til NRK.

Cavendish ville blitt den største stjernen noensinne i det internasjonale etapperittet i Nord-Norge hvis alt gikk etter planen. Store navn har satt sitt preg på rittet tidligere. Marcel Kittel er blant dem. Rittets egen ambassadør Thor Hushovd vant sammenlagt i 2013. Alle de store norske rytterne har preget rittet, inkludert Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

- Cavendish er i toppen av lista med tanke på merittene han har. Han er en av de fremste syklistene som fortsatt holder det gående. Det er imponerende å se alt han har vunnet både av etapper i Tour de France, verdensmesterskap med mer. Han vil utvilsomt sette farge på rittet, sa Dybdal til ht.no tidligere i uka.

Britiske Cavendish kan vise til 30 etappeseirer i Tour de France, som han måtte bryte i sommer etter å ha blit sendt inn i reklameskiltene av Peter Sagan i en massespurt. Han har også 15 etappeseire fra Giro d'Italia og tre fra Spania Rundt, samt tre VM-gull, ett VM-sølv og ett OL-sølv. 32-åringen er ansett som verdens raskeste spurter. Slik sett innbød Arctic Race på vinnermuligheter.

Rittet starter på Engenes torsdag 10. august. Etappen går til Narvik. I dagene i forveien er lagene og rytterne i Harstad, og vil prege bybildet med trening og deltakelse i åpningsshow og lagpresentasjon.

Ifølge NRK har Team Dimension Data lover Arctic Race å erstatte Cavendish med en annen god rytter. Foreløpig er det ikke kjent hvem det blir, og laglistene offentliggjøres først mandag. Cavendish er på samme lag som Edvald Boasson Hagen, men nordmannen skal i utgangspunktet ikke sykle Arctic Race of Norway i år.

Derimot stiller Alexander Kristoff for Team Katusha. Kristoff har fra tidligere fire etappeseirer i rittet.