Under storstevnet Best Fighter viste kickbokseren fra Tjeldsund Kickboxing Klubb tydelig at hun hadde tatt betydelige steg siden sist hun deltok i et internasjonalt stevne. Med landslagstrener Giancarlo Calajó som coach i ringhjørnet sørget 14-åringen for å hente hjem gullet i både minus 55 kilo og minus 60 kilo i klasse old cadet mot tøff internasjonal motstand.

– Det er veldig gøy at det skulle gå såpass bra i helga. Jeg må også si at jeg er overrasket. Jeg hadde nesten ikke troen på at jeg skulle klare å hente hjem medaljer fra helgas stevne, sier Granhus Edvardsen, før hun utdyper:

– Dette er med på å gi meg masse motivasjon til å fortsette treningen i tida framover.

Tilfreds trener

Hun var ikke alene om å konkludere med at dette var en meget oppløftende helg. Det gjorde også trener Nina Røberg.

– Fra trenerhold må jeg si at dette var et meget solid internasjonalt stevne fra Margrethes side. Teknikkene hun brukte i kampsammenheng var hardere og hurtigere enn hva hun har levert i tidligere stevner. Helgas stevne var et skikkelig steg framover som jeg var meget godt fornøyd med, sier Røberg.

Selv syntes hun også at det var morsomt å se landslagssjef Giancarlo Calajó i aksjon for hennes kickbokser.

– Det er artig å se en som virkelig kan kunsten å coache i aksjon under Best Fighter-stevnet. De har en helt annen kultur i forhold til den nordiske. Mens vi forteller om styrker og hva våre kickboksere kan forbedre, har italienerne kun fokus på hva som kan forbedres, og hvordan man skal gå fram for å heve nivået, sier Røberg.

Et annet aspekt som også gjør det ekstra vanskelig å hevde seg i stevner på kontinenter er lyden.

– Her er det noen desibel mer enn under nordiske stevner. Derfor er det også slik at man også er nødt til å stenge ute støyen og fokusere helt og fullt på det som skal skje i ringen. Når man også har tilleggselementet ved å gå rundt og svette en hel dag i kokvarme plasthaller, så blir helheten annerledes enn hva man er vant til fra Norden, sier Tjeldsund-treneren.

Høyt nivå

Granhus Edvardsen var slett ikke den eneste som leverte prestasjoner fra øverste hylle denne helga. Det gjorde også Celine Røberg (14)

– Hun henter til slutt hjem en gullmedalje og fire bronsemedaljer fra helga. Gullet tar hun i lett kontakt i klasse minus 50 kilo, sier Røberg, før hun utdyper:

– Hun møter en veldig tøff motstander i finalen, som vi fikk se i aksjon like før hun skulle i ilden mot Celine. Da ble jeg litt skremt, og visste ikke helt hvordan dette skulle gå. Men det viste seg å gå veldig bra. Hun leverte en meget god teknisk kamp hvor hun var aggressiv hele veien. Det haglet rett og slett med kontinuerlige spark fra Celines side, sier Røberg.

Medalje i debuten

Som om ikke det var nok, sørget også tredje kvinne, Sofie Nilsen for å imponere i sin internasjonale debut.

– Jeg bruker å si til de som debuterer i internasjonale stevner at det viktigste er å kjenne på nivået og få med seg opplevelsen på matta. Men hun vant sin første kamp i klasse minus 55 kilo innenfor pointfight. Hun gikk til slutt hen og hentet hjem en sterk bronsemedalje i sin klasse.

– Det er sterkt gjort å hente hjem medalje i sitt første internasjonale stevne, mener Røberg.

– Helgas gode resultater viste at vi har mye spennende på gang i tida som kommer, sier Tjeldsund-treneren

DEBUT: Sofie Nilsen hentet hjem en sterk pointfight-bronse i sitt første internasjonale stevne. Foto: Nina Røberg