Boye Olsen har vært oppmann eller materialforvalter sammenhengende i 30 år for Skånland OIF. Torsdag kveld ble han tildelt ildsjelprisen for arbeidet hans etter at 43,6 prosent av stemmene talte i Boye Olsens favør.

– Dette kunne jeg aldri ha drømt om. For å være ærlig gjorde dette meg veldig glad. Jeg synes det er utrolig at så mange stemte på meg, og at jeg ble nominert til dette. Det overrasket meg, sier Olsen.

Betyr mye

Da Boye Olsen ble tildelt prisen ble han nesten på gråten.

– Noen tårer i øyekroken fikk jeg, for jeg ble rørt. Jeg har vært innlagt på sykehus siden forrige fredag, og jeg var usikker på om jeg kunne komme. I dag måtte jeg høre med legen om jeg kunne dra, og da var beskjeden at jeg bare skulle komme meg av gårde. Jeg er frisk nå, sier han.

Klubblegende

Olsen spilte på A-laget til SOIF fra 1965 til han som 47-åring la opp i 1987 etter 440 kamper. I de 30 neste årene har han sammenhengende hatt funksjoner rundt A-laget, både som oppmann og de siste 15 årene som materialforvalter. Hver dag er han innom fotballanlegget på Evenskjer.

– Personalet på sykehuset kalte meg i begynnelsen Erling Svein, som jeg egentlig heter, men det tok ikke lang tid før de begynte å kalle meg Boye. Nå gleder jeg meg litt til å komme tilbake igjen, for jeg tror det blir et trivelig møte med personalet etter at jeg i dag vant ildsjelprisen, sier han.

77-åringen har ingen planer om å gi seg. Han har tenkt å holde på til han blir 80 år.

– Jeg ble ikke innlagt for noe alvorlig. Forrige fredag kollapset jeg plutselig, men det går bedre med meg nå. Jeg skal holde på som materialforvalter så lenge som jeg får lov til det, forteller han.

Les også: Har holdt orden for SOIF-spillerne 30 år på rad

– Helt unikt

Med seg på prisutdelingen hadde han med seg nåværende SOIF-trener Tor Anders Hustad.

– For meg er det helt fantastisk å se han få tildelt prisen. Han var fotballtreneren min da jeg var unggutt, og vi har altså fulgt hverandre gjennom mange år. Boye er en fantastisk person, sier han.

– Når Boye som 77-åring fortsetter med å gjøre den jobben han gjør, hele 30 år etter at han la opp, tror jeg alle forstår hvor betydningsfullt frivillighetsarbeidet gjennom alle årene har vært for SOIF. Det er helt unikt, legger han til.

BELØNNET: Adam Finstad vant ikke ildsjelprisen, men var likevel takknemlig for å ha blitt nominert og for at ble tildelt 5000 kroner. I tillegg til hovedprisen på til sammen 25 000 kroner fikk Finstand og Beate Tande, de andre kandidatene som var nominert til ildsjelprisen, 5000 kroner hver. Foto: Theodor Karlsen
Foto: Theodor Karlsen
Foto: Theodor Karlsen
Foto: Theodor Karlsen
Nikolai Bergman sang og spilte før prisutdelingen. Foto: Theodor Karlsen