Håndballklubben Landsås arrangerer fredag til søndag Landsås cup med 130 lag påmeldt. Det kunne vært flere, men det er ikke baner nok til de fem på venteliste eller de øvrige som har gitt opp håpet om å få være med. Fire haller skal tas i bruk.

Bare én gang tidligere har det vært turneringskollisjon mellom Landsås cup og Kilkam cup.

Nå åpnes det for bevisst å styre turneringene til én og samme helg, antyder turneringslederne Rune Selnes i Landsås og Hege Sandbakk i Kilkam.

Spiller hverandre gode

– Vi er ikke konkurrenter selv om det er noen som både spiller håndball og fotball. Vi ser heller et behov for å samarbeide for å få til noe som gjør Harstad attraktiv. Det er positivt at ting skjer her i byen, sier Selnes og Sandbakk.

– Vi spiller hverandre gode, mener Rune Selnes.

Responsen er god fra klubber både nært og fjernt. Til håndballturneringen kommer lag fra Nordreisa i nord til Bodø i sør, mens det stort sett er lokale lag og tilreisende fra Beisfjord og Ibestad i fotballturneringen. På sikt kan også Kilkam cup bli mer attraktiv for langveisfarende.

– Nå får vi en sosial bit i tillegg til fotballkampene. Det kan være med på å gjøre vår turnering enda mer populær, mener Sandbakk.

– Fantasien setter grenser

Samarbeidet er i en innledende fase. En evaluering vil bli gjort før klubbene peker på veien videre.

– Dette er starten på noe vi kan utvikle ytterligere. Det er alltids noe mer vi kan få til, bare fantasien setter grenser. Det handler om å tenke nytt og dra lasset sammen, sier Selnes.

GLEDE: Harstad-målvakt Dhalia Pattana jublet sammen med lagvenninnene etter en kamp i 13-årsklassen under Landsås cup i fjor. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TAKKER: Bendik Karlsen Gulbrandsen førte an da Kilkam takket motstanderne fra Medkila for kampen i Kilkam cup i fjor. Foto: Ivar Hjelvik