Like før mål tok iveren overhånd i orienteringsløpet i Folkeparken onsdag. 5.-klassingen Dina Pedersen Krøtø var så konsentrert om siste post at hun først ved stempling oppdaget at skoen på venstrefoten var borte.

Morsomt tross alt

– Jeg kjente at foten satt seg fast i ei gren under snøen, men fikk den løs og spurtet videre mot posten. Jeg merket ikke at jeg løp bare i sokken, forteller Dina.

– Jeg så at det lå greiner langt ned i snøen på flere steder. Veldig dypt fant jeg skoen til Dina, forteller Sofie.

De spurtet til mål, men hadde tapt for mye tid til å hevde seg blant medelevene i klasse 5B ved Kanebogen skole.

– Vi er med på skolesprinten for første gang. Vi har konkurranseinstinkt og ville gjøre det best mulig. Selv om vi måtte stoppe og lete lenge, var det en morsom opplevelse, og litt kald, sier Sofie og Dina.

– Jeg har heldigvis med et ekstra par sokker og pose til å ha i skoene. Jeg skjønte at det kunne bli vått, sier uheldige Dina.

Jentene liker å være i aktivitet, og de er begge fotballspillere i Medkila IL.

– Du skyter kanskje av deg skoene på fotballbanen?

– Nei, heldigvis ikke, ler Dina.

Topp humør

Tett opp mot 700 elever har vært i aksjon i Kilbotn mandag og i Folkeparken onsdag, eller skal løpe skolesprinten torsdag sistnevnte sted. Orienteringsløpet har vært arrangert 14 år på rad med Vidkunn Eidnes i spiss for i hovedsak veteraner i Harstad O-lag.

– Vi har hatt cirka 8.000 unger med siden første løp i 2004. Det er litt artig å tenke på, sier Eidnes.

I Kilbotn mandag var det på ett sted i løypa snø helt opp til knehøyde. Onsdag var det snø både i løypa og lufta uten at det la en demper verken på stemning eller engasjement.

– Unger liker å være ute bare de får aktiviteten tilrettelagt. De synes orientering er spennende. Bruk av hode og føtter i kombinasjon er flott. Ute i løypene er humøret på topp. Alle er blide og fornøyde, sier Eidnes.

Ungdomsansvarlig Ingvild Osdal i Harstad O-lag koste seg i Folkeparken.

– Det er fantastisk å se elevene i marka. Vi håper dette smitter over på klubben selv om vi ikke reklamerer direkte under dette arrangementet. Hvis noen spør får de informasjon om tilbudene våre, sier Osdal.

ILDSJEL: Vidkunn Eidnes viste vei for skoleelever for 14. året på rad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FANT: Silje Marie Bakken spratt fram mellom trær og busk og fant den siste posten, som var satt opp ved en stein like før målgang i Folkeparken. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
DABBING: Sebastian Ryslett hadde energi til å yte litt ekstra for fotografen ute i løypa. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø