16-åringen var i Harstad Svømmeklubbs tropp på åtte utøvere i Bergen Swim Festival. Når Grottestevnet finner sted på hjemmebane til helga er ikke Jørgensen å finne til start.

Nå kryper hun til lands og får to hjul under seg.

– Til høsten begynner jeg på Toppidrettsgymnaset i Telemark, og skal satse på syklingen, sier Jørgensen.

Vil bli et savn

Kommende helg krasjer Grottestevnet med norgescuphelg på sykkel. Dermed ble det internasjonale svømmestevnet i Bergen et punktum.

– Det er trist å være ferdig med svømmingen. Samholdet og miljøet i svømmeklubben er veldig bra. Derfor kommer jeg til å savne svømmingen veldig. Derfor kommer jeg nok til å holde litt fast i svømmingen i alle fall til jeg flytter, sier Jørgensen.

Resultatene i Bergen var ikke i et øvre sjikt verken plasseringsmessig eller sett opp mot egne bestenoteringer. Det var heller ikke ventet.

– Jeg har ikke svømt så mye i det siste på grunn av at sykkelsesongen er startet

– Spenstig

Svømmetrener Kjetil H. Hansen skulle gjerne hatt Jørgensen med videre.

– Hun kan fortsatt bli en god svømmer og har mye ugjort. Samtidig skjønner jeg at hun velger sykkel hvor hun har bevist at hun er dyktig. Tiril søker nye utfordringer. Det er både spenstig og tøft å ta stedet ved å flytte hjemmefra. Det viset at hun virkelig vil noe som utøver. Jeg unner henne alt godt, og håper hun har noen positive år foran seg, sier Hansen.

Nær NM-krav

Bergen Swim Festival var resultatmessig på det jevne eller litt under pari for Harstads svømmere. Gutta klarte seg best. Halvard Bygdnes var halvsekundet bak NM-kravet på 50 meter bryst med tiden 33.02, som er klart bedre enn bestenoteringen på distansen på kortbane. Han gjorde også gode løp på 100 og 200 meter.

Med tiden 1.00,8 på 100 meter fri var Edvard Mustaparta sju hundredeler bak sin beste tid på kortbane. 28,2 sekunder på 50 meter fri var nær personlig rekord.

Oda Bygdnes svømte 50 meter rygg å 32,85, som er personlig beste i langbane.

KARRIEREVALG: Tiril Jørgensen tråkker til for fullt som syklist. Foto: Åse Hjelvik