Innebandyklubben hadde helst sett at den raske, tekniske og skuddsterke vingen føyde seg inn i rekken av spillere som har signert toårsavtaler, men klager ikke over å ha sikret seg Kirmuzs ett år til. Latvieren vil til høsten gå løs på sin femte sesong for Harstad.

– Han er ung og har allerede brukt mye av tiden sin i Harstad. Som alle andre er han eventyrlysten, og ønsker å ha ei åpning for å se hva livet bringer. Vi er fornøyd med å få med Toms ett år til, sier Anfinsen.

Hadde andre tilbud

Fra før har nøkkelspillerne Ritvars Berzins, Tuomo Manninen og Mika Heikurainen forlenget med to sesonger til. Harstads ambisjoner er at laget skal tilbake til eliteserien på første forsøk etter nedrykket i vinter, og samtidig ha en grunnstamme klar for elitespill fra høsten 2018.

Anfinsen har gitt et sterkt signal til Kirmuzs om at han prioriteres for kontraktsforlengelse dersom Harstad rykker opp.

– Vi tar ingenting for gitt, men håper at han i så fall blir værende, sier Anfinsen.

– Jeg var usikker på hva jeg skulle gjøre etter nedrykket. Andre klubber viste interesse, men jeg vil ikke flytte nå. Så får tiden vise hva jeg gjør om ett år. Sjansen for å bli værende er god hvis Harstad da er tilbake i eliteserien, sier Kirmuzs.

Han har skåret 52 mål i tillegg til 25 målgivende pasninger på 41 eliteseriekamper for Harstad. Ingen andre har vært i nærheten i den siste toårsperioden i eliteserien.

– Jeg trives i klubben og har en god jobb utenfor innebandy. Selv om jeg er litt lei av byen og mørketiden, er det andre tungtveiende grunner til å bli. Organisasjonen rundt laget er veldig bra. Ting er alltid på plass for oss som spiller. Det er den viktigste grunnen til å ta ett år til, sier Kirmuzs.

Stiller krav

Latvieren kom til Harstad som 20-åring. To av de fire foregående sesongene har han spilt i nordnorsk kretsserie. Han vil gjøre det én vinter til, men ikke mer.

– Jeg er ikke fornøyd med å spille på kretsnivå, som ikke kan sammenlignes med eliteserien. Heldigvis har Harstad klart å ta vare på de beste spillerne fra i vinter. Ingen i landsdelen vil ha en sjanse mot oss. Klarer vi i tillegg å beholde Ali Pekkala, og kanskje hente inn noen forsterkninger, bør vi kunne klare oss i opprykkskvalifisering neste vår, mener Kirmuzs.

– Han var - uten konkurranse - Norges beste målvakt i år. Med den erfaringen han har, og sitt fantastiske spill, kan han fortsatt spille selv om han er litt opp i årene. Samtidig har vi andre målvakter, som kan gjøre en god jobb i et opprykksår, understreker Kirmuzs.

Han har nærmest fremsatt et krav til klubben om at Harstad underveis i sesongen må få til treningskamper mot nasjonale topplag, eller deltakelse i turneringer med høy kvalitet.

– Det må til for å opprettholde nivået vi hadde inne mot slutten av årets sesong. Og der må vi være for å rykke opp.

DEBUT: Toms Kirmuzs debuterte for Harstad høsten 2013 da dette bildet ble tatt. Siden har han vært lagets toppskårer. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø