Hele 47 stemmeberettigede, for øvrig et rekordhøyt antall, var til stede da den overordnede anleggsplanen for Harstad-idretten vedtatt. Styrets forslag i fem prioriterte punkter, som toppes av en ishall med turn og kampsportarena inkludert, ble enstemmig vedtatt av årsmøtet.

– Fortsatt langt opp og fram

Klubbens styreleder Mona Fagerland har flere ganger vært nær ved å gi opp at isidrettene skal få et verdig anlegg, og innrømmer at hun var spent før avstemmingen onsdag kveld.

– Vi har hørt folk snakke, og kanskje vært redde for motforslag, men innerst inne har jeg hatt troen på at dette vedtaket skulle komme, sier Fagerland.

– Hvor nær drømmen er dere nå?

– Den store forskjellen er at idretten nå står samlet og peker på behovet. Vi sitter ikke lenger på hvert vårt nes og tenker på oss selv og egne ønsker. Jeg tror vedtaket er bra for alle, sier Fagerland.

Neste steg er å få politikerne med på laget.

– Selvfølgelig får vi politikerne med oss, sier hun.

Åpner for omprioritering

Hugo Kjelseth var til stede som HIL-representant og avtroppende vara i idrettsrådet.

– Vedtaket er historisk. Idretten gir nå ei lissepasning til politikerne for å få en idrettspolitikk som favner bredt. Idrettsanlegg har vært strødd rundt mer eller mindre tilfeldig de siste 50-60 årene. Derfor er det på tide å få satt en prioritet på anleggene. Nå må vi sammen sørge for at politikerne tar innspillene med i sine planer - og forstår at idrett og politikk må spille på lag, sier Kjelseth.

Også idretter som ikke berøres direkte i første omgang applauderte prioriteringen.

– Et flott arbeid og ei god prioriteringsliste, roste styreleder Trond Viggo Opdal i Harstad Alpinklubb.

Tor Charles Holmgren i IK Hind uttrykte bekymring for at lista er låst, og ser den i sammenheng med bygging av en ny videregående skole i Harstad.

– Lista bør ikke være så låst at vi ikke kan omprioritere hvis Troms fylkeskommune ønsker et annet innhold i en hall som skal bygges i tilknytning til skolen. Dette toget går i løpet av kort tid, og vil ikke komme tilbake før om 40-50 år, sa han.

Årsmøtet vedtok at hvis så blir tilfelle, skal det kalles inn til et ekstraordinært årsmøte for å se på prioriteringene på nytt.

INN­SPILL: IK Hind-le­der Tor Char­les Holm­gren me­ner pri­ori­te­rings­lis­ta ikke må være så fast­låst at den kan brem­se for mu­lig­he­te­ne når en ny vi­de­re­gå­en­de sko­le skal byg­ges. Her flan­kert av Svein Arne Johansen og Eli-Jea­net­te Olsen fra Har­stad kom­mu­ne. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
GJEN­VALGT: Hilde Lill­eng ble gjen­valgt som sty­re­le­der i id­retts­rå­det og tar en ny to­års­pe­ri­ode. Va­ra­med­lem Hugo Kjel­seth ble tak­ket av, og holdt også et en­ga­sjert inn­legg om an­leggs­po­li­tikk i Har­stad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø