Hele fem av åtte klasser i kretscupen i langrenn er vunnet av lokale løpere denne vinteren. Storjord Tovås slo til med full pott og fem seirer i fem tellende løp i 16-årsklassen. Jakob Skillingstad fra Kilkam ble kretscupvinner for andre året på rad, denne gang i 15-årsklassen. Medkila fikk tre vinnere. Nora Mikkelsen og Noah Nylund tok hjem seirene i 13-årsklassene, mens Ingeborg Hansen vant 15-årsklassen. Trioen fikk alle full uttelling poengmessig.

– Må alltid gi alt

– Jeg tror vi lykkes fordi vi gir hverandre tøff konkurranse hver helg. Nå har vi flere lokale løpere som holder et høyt nivå i nordnorsk målestokk, og da får vi brynt oss også i kretsrenn og sonerenn. Vi må rett og slett alltid gi alt for å vinne. Det gjør oss bedre, sier Storjord Tovås.

Hun fyller 16 år om to uker, og tar farvel med ungdomsklassene etter årets sesong. Storjord Tovås har tjent på å måle krefter med Medkila Skilags Herborg Skjelle. Sistnevnte vant kretscupen i fjor og ble nummer to i år, men trakk det lengste strået da Troms skulle ta ut laget til ungdomsstafetten i Holmenkollen.

– Det vil seg ikke helt for meg med tanke på stafetten. Herborg vant begge uttaksrennene, og det var fortjent at hun fikk plassen. I det hele tatt matcher vi hverandre godt. Hun er nok best i klassisk, mens jeg har en liten fordel på fellesstart grunnet en god spurt, samt i skøyting. Det er nyttig å få gå løp mot henne helg etter helg, sier Storjord Tovås.

Junior neste

Det har vært en oppløftende sesong for Fjell-løperen. For drøyt to uker siden vant hun sin første tittel i et nordnorsk mesterskap, og klarte tidligere i vinter endelig å gå til topps også i kretsmesterskap. Der ble hun dobbel mester etter å ha prøvd alle andre trinn på pallen de tre foregående årene.

– Jeg har satset på KM og NNM. Kretscupen var opprinnelig ikke et mål, men jeg justerte målsetting da jeg så at seieren sammenlagt var innen rekkevidde.

Til høsten flytter Storjord Tovås til Nordreisa for å gå på skigymnas samtidig som hun tar steget til juniorklassene.

– Det blir gøy å få konkurrere nasjonalt i norgescup. Mye blir nytt og konkurransen enda tøffere. Jeg tør derfor ikke ha et konkret resultatmål før jeg får gått renn. Topp tre er nok ikke realistisk, men både Herborg og jeg kan klare topp 30 ut fra det vi har vist i nasjonale ungdomsrenn tidligere, sier hun.

Storjord Tovås har en sjetteplass å vise til fra hovedlandsrennet i fjor, men var ute av form og hevdet seg ikke i år.