Harstad Tidende har fått flere henvendelser om enkeltepisoder. Det vises til bryske meldinger om å komme seg bort når aktive langrennsløpere trener, samt avsperrede områder. Verken skilaget eller kommunens folk hevder å ha fått klager.

Tilpasser seg

– Kan hende det har vært noen enkeltepisoder, for eksempel når en løper kommer i full fart. Når folk flest får summet seg er toleransen stor for aktivitet blant barn. Vi trenere i skilaget er bevisste på at vi skal ha god samhandling med alle andre brukere av Folkeparken. Jeg synes alle parter tilpasser seg hverandre på en god måte, sier Medkila-trener Øyvind Hansen.

Park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen i Harstad kommune sier alle har rett til å ferdes i Folkeparken.

- Ta hensyn

– Medkila Skilag eller øvrige har ikke eksklusiv bruksrett av Folkeparken. Vi tilrettelegger for allmennheten, men vi vet det foregår organisert og uorganisert trening av både lag og foreninger, skoler og barnehager i Folkeparken. Det handler om å ta hensyn til hverandre og alle aktivitetene som foregår, sier Olsen.

– Vi ønsker at de ulike brukerne er bevisst og ansvarlig nok til å hensyn ta hverandre og de ulike aktivitetene som foregår. Oppstår det store brukerkonflikter må kommunen ta grep, men vi har ikke mottatt henvendelser eller klager fra brukerne om at de har blitt bortvist fra stedet.

Plikter

– Det kan nevnes at brukere av Folkeparken også har plikter. Vi må ikke skade dyr eller naturen. Vi må rydde opp etter oss og ikke la det ligge igjen søppel, vise hensyn til hverandre og aktivitetene som foregår. Får vi til et samspill er det beste for alle, sier Olsen.

Med unntak av barneskirenn, er det slutt på langrennskonkurransen i Folkeparken.

Medkila-trener Øyvind Hansen mener både egne medlemmer og andre brukere er flinke til å tilpasse seg hverandre. Foto: Ivar Hjelvik