Med latvieren på laget var Harstad isolert sett sjette best i eliteserien, men rykket likevel ned fordi det ikke var tatt et eneste poeng før Berzins kom på banen. Den offensive spilleren bidro med 12 mål og 16 målgivende pasninger i løpet av sine ti kamper, og var i snitt per kamp den klart mest produktive spilleren.

– Lagkameratene er fantastiske og klubbstyret likeså. Jeg føler at den eneste riktige beslutningen er å bli værende, sier Berzins.

– Lite skal til

Han er fast bestemt på å spille eliteinnebandy med Harstad igjen - allerede fra høsten 2018. Kommende sesong er bare et lite steg tilbake for å hente fart for å kunne prestere nasjonalt.

– Å spille på et såpass lavt nivå, som i en nordnorsk kretsserie, blir vanskelig. Både laget og jeg skal bruke tiden godt til å trene hardt og forbedre oss. I eliteserien den påfølgende sesongen skal vi fremstå enda bedre enn i vinter, sier Berzins.

Han mener Harstads potensial kom til syne etter jul.

– Kampene i siste del av sesongen viser hvor lite som skal til. Da tok vi 16 poeng på 10 kamper og var sjette best hvis du teller poengene, og vi spilte svært god innebandy. Det ble likevel ingen lykkelig slutt, men vi klarte det nesten. Denne erfaringen vil hjelpe oss på veien videre, sier latvieren.

Opprykk og sluttspill

Berzins mener Harstad ikke vil ta skade av å stå utenfor det gode selskap neste sesong.

– Vi kan konsentrere oss mer om utvikling, og trenger ikke bruke like mye energi på kamper. For egen del skal jeg jobbe med fysikken og håndtering av kølla for å løfte nivået i eget spill enda mer, sier han.

Ole Petter Anfinsen er nestleder i klubbstyret. Han mener signeringen av Berzins er et tydelig signal til omverden.

– Vi satser ikke bare på å komme oss tilbake til eliteserien, men vi skal også være et sluttspillag i første sesong etter opprykket. Dette er hva vi kommuniserer til alle spillerne når vi fortløpende har kontraktssamtaler, sier Anfinsen.

– Det var tungt å rykke ned, og vi måtte bruke ei uke på å summe oss. Så begynte arbeidet. Nå skal vi vise sponsorer, publikum og Harstad som by at vi er villige til å satse, sier han.

KLAR: Ritvars Berzins har signert en kontrakt som knytter han til Harstad i to år fremover. Foto: Harstad Innebandyklubb