Innspillet er innsendt til Harstad Idrettsråd i forbindelse med prosjektet «Idrettsbyen Harstad», men ble levert etter at fristen var ute og prioriteringslista på fem punkter var klar.

I et møte med idrettsrådet 13. mars informerte Landsås-ledelsen at den vil vurdere en flerbrukshall/storhall for fotball og andre idretter. Klubben ønsker idrettsrådet med i det videre arbeidet.

Idrettsrådsleder Hilde Lilleng sier at partene er enige om å arbeide videre med ideen.

– Et slikt anlegg er ikke inne på prioriteringslista i 2017, men kan komme inn i 2018, sier Lilleng.

Fotballhaller

Planene til FK Landsås for et privat anlegg med fotballhall for sjuerfotball er ikke ferdige ennå, men har tidligere fått idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning. Den må fornyes.

Også IF Kilkameratene er i en vurderingsfase av en fotballhall for sjuerfotball i Kilbotn, og styret har fått mandat fra årsmøtet til å jobbe fram et prosjekt innen gitte rammer. Planarbeidet er ikke ferdig, men jobbes med i samarbeid med kommunen og er fremlagt for idrettsrådet. Anlegget er idrettsfunksjonelt forhåndsgodkjent, og det skal legges inn søknad om spillemidler.

Øvrige private anlegg

En rekke private anlegg er i emning i idrettslagene. Harstad Cykleklubbs prosjekt på Blåbærhaugen er ett av disse. Idrettsrådet har kartlagt klubbenes øvrige prosjekter eller tanker om behov:

Sandtorg UIL: Utvidelse av skiløype. Ikke lagt fram konkret plan for Harstad idrettsråd.

Hinnøy Golfklubb: Privat anlegg, 18 hulls golfbane, idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning. Planarbeidet har vært til vurdering hos Fylkesmannen og departement, men ble ikke godkjent. Det jobbes nå med justeringer på beliggenheten. Planen er fremlagt til Harstad idrettsråd.

Harstad Alpinklubb: Privat anlegg, videreutvikling av anlegget – ikke spesifisert ut over at det er behov for snøproduksjonsanlegg og barnetrekk.

Harstad Rytterklubb: Privat anlegg, treningsbane i samarbeid med Totonor. Har lagt fram en plan for Harstad idrettsråd.

Harstad Pistolklubb: Privat anlegg, innendørsanlegg, kan være interessert i samlokalisering. Ikke lagt fram konkret plan for Harstad idrettsråd.

Norsk Motorklubb Harstad: Privat anlegg. Klubben har nylig renovert og utvidet MX-banen. Klubben har planer om videre anleggsutvikling. Ikke lagt fram konkret plan for Harstad idrettsråd.

Harstad Skiklubb: Privat anlegg, oppgradering av Kveldteigen, en del er gjennomført allerede. Ikke lagt fram konkret plan for Harstad idrettsråd.

Forslag til kommunale anlegg

Det er også mottatt forslag på kommunale anlegg. Disse er:

Lia Brage håndball: Foreslår idrettshall på Hagan, sambruk med skoler, SFO, barnehager og idrettslag. Harstad idrettsråd har mottatt idéinnspillet, men det er ikke lagt fram konkret plan for Harstad idrettsråd.

Stangnes idrettspark, IK Hind og Troms friidrettskrets: Kommunalt flerbruksanlegg, innendørsidretter og friidrettsbane, skal kunne arrangere NM og barentskamper i anlegget. Planen er fremlagt til Harstad idrettsråd. Innspill fra Troms Friidrettskrets mottatt.

Harstad Skøyteklubb: Kommunalt flerbruksanlegg for isidretter. Planen er fremlagt til Harstad idrettsråd.

Harstad Turnforening: Turnhall, basishall, knyttet til kommunalt flerbruksanlegg. Forprosjekt gjennomført, og fremlagt til Harstad idrettsråd.

Kommunale utfordringer

I rapporten som ble fremlagt onsdag kveld kommer det fram at Harstad kommune erkjenner at det er store utfordringer knyttet til å presentere gode anlegg for idrett og friluftsliv. Noen prosjekter er på trappene.

Det skal utføres vedlikehold på Landsåshallen, og det er behov for det samme i Harstadhallen. Det er vedtatt å sette opp nye lysanlegg for Harstad stadion og Kanebogen stadion. Planer for lager, treningsareal og aktivitetsapparat utendørs ved Stangneshallen er også fremlagt.

PLAN: Kilkam har planer om en sjuerhall for fotball på avlastningsbanen. Foto: Frank R. Roksøy