Bornø Novstad presset seg selv til det ytterste under NM for junior i klassisk stil lørdag. Det førte til at han fikk revansjert resultatet fra fredag. 18-åringen kom nemlig på 87.-plass i fristil.

– Lørdag klarte jeg å presse meg selv hele veien. Gjennom hele løypa holdt jeg oppe trykket, og derfor er jeg fornøyd med løpet, sier han.

Utøverne gikk to runder på fem kilometer.

– Helt på starten holdt jeg litt igjen, og to til tre kilometer ut i løypa økte jeg intensiteten. Da jeg hadde kjørt den første runden var det bare å trykke til og se hva det holdt til, sier Novstad.

Revansje

Fredag gikk det ikke bra for 18-åringen. Novstad havnet på en skuffende 87.-plass, noe som var den svakeste prestasjonen i vinter siden norgescupåpningen på Nes i januar.

– Fredag var det voldsomt tungt. Kroppen ville ikke. Da jeg begynte på andre runde lørdag kjente jeg derimot at jeg hadde masse krefter. Speakeren sa halvveis ut i rennet at jeg lå godt an, og det ga meg ekstra motivasjon til å trykke på, sier han.

Å komme i mål lørdag ble en helt annen opplevelse enn den mer skuffende fredagen.

– Det var deilig å komme over målstreken, for jeg visste nemlig at jeg hadde presset meg selv til det ytterste. Det er slik jeg vil ha det hvert renn, sier han.

– Fredag gikk det dårlig, men det var godt med en gjennomkjøring. Det er uansett klassisk jeg er best til, forteller Bornø Novstad.

Hjemmebane

Bornø Novstad trivdes med å gå i bakkene i Kilbotn.

– Det var deilig å bli ferdig. Løypene er beinharde. Det er mange tunge motbakker, men i klassisk stil passer det meg bra. Jeg er nemlig lett og rask i denne stilarten, sier han.