Vetle Uhre Hammersvik gikk sitt beste nasjonale renn på juniornivå noensinne da han endelig skulle få vise seg fram for bestemor Svanhild Paulsen på hennes hjemsted. 17-åringen endte på 8.-plass i 18-årsklassen. Både mormor Svanhild og mamma Kristin, som er oppvokst i Ruggevika, var stolte. De er virkelig på hjemmebane i Kilbotn. Her har de ofte vært da Vetles onkel spilte fotball for Kilkam i barn- og ungdomsårene.

– Fin opplevelse

– Jeg var ekstra nervøs siden dette føles litt som hjemmebane, og jeg visste at lokale folk heiet på meg. Dette var også første gang bestemor så meg konkurrere. Det gjorde dagen spesiell, sier Vetle Uhre Hammersvik.

Han gikk seg kraftig opp på resultatlistene underveis i den 15 kilometer lange løypa. Uhre Hammersvik var bare på 36.-plass ved passering to kilometer, men klatret til 10.-plass ved runding og 8.-plass ved målgang.

– Mitt beste resultat noensinne på dette nivået. Selv om løypa var tung, føltes det lett i bakkene. Hele dagen har vært en fin opplevelse, sier unggutten, som er skielev ved gymnaset på Geilo.

Han er godt kjent lokalt. Uhre Hammersvik har hatt ei skiøkt i Kvæfjordmarka, og har også trent i Folkeparken sommertid.

– Jeg har vært mye i Harstad i oppveksten. Derfor er det spesielt å få muligheten til å konkurrere her. Jeg har faktisk ikke vært på ski i Kilbotn før, og jeg må si at dette er de beste løypene jeg har gått i.

For tre uker siden tok han en 9.-plass i norgescup på Voss. Kanskje begynner det å løsne for Førde-løperen nasjonalt.

– Lørdag er topp 20 målet. Jeg er nok bedre i fristil enn i klassisk, sier han.

Flytte?

Pappa Jørund Hammersvik er mektig imponert både over sønnens prestasjoner og skianlegget i Kilbotn.

– En kompakt og flott arena, som har alt på plass. Dette er et fantastisk mesterskap, sier pappa Jørund.

– Det er kanskje så flott at vi kan flytte hit, foreslår kona Kristin, som kanskje har en smule hjemlengsel.

– Da blir det vel klubbskifte for Vetle til Medkila Skilag i løpet av noen år?

– Vi skal si fra om det skjer, sier Kristin og Vetle lattermildt.