For 16-åringen fra Ramsund var dette en prestasjon som viste at hun har tatt store steg framover etter at hun forlot Tjeldsund til fordel for Oslo og kickbokserklubben Fighter.

– Dette var jo bare kjempeartig, sier Farstad Grøttem etter lørdagens seier.

16-åringen kunne ha meldt seg opp i konkurransens juniorklasse. Men Farstad Grøttem valgte heller å utfordre seg selv gjennom å gå opp i seniorklassen i pluss 70 kilo innenfor fullkontakt.

Styrte kampen

Den talentfulle 16-åringen møtte derfor på den irske kickbokseren Sophie Callens i konkurransen som regnes for å være verdens største konkurranse innenfor kickboksing. Turneringen har et tak på svimlende 4.000 deltakere.

– Dette ble en jevn og veldig god kamp. Jeg følte på at jeg møtte en jevn motstander hele veien. Derfor følte jeg ikke at kampen var avgjort før helt i sluttfasen av oppgjøret. Da hentet jeg meg godt inn, sier Farstad Grøttem om den sterke seieren.

Hun hadde også god støtte fra tribunehold. Selv om Callens var på hjemmebane og hadde en hel horde med irer på tilskuerplass, var det også merkbart at en liten koloni fra Tjeldsund gjorde sitt ytterste for å støtte opp om Farstad Grøttem.

– Sander Røberg, Celineberg, Margrethe Granhus Edvardsen og klubbleder Ketil Edvardsen heiet visstnok så de var gale. Stemningen var stor da Marlene ble tilkjent seieren, sier Tjeldsund-trener Nina Røberg.

Utvikling

Hun mener også at hennes tidligere elev har utviklet seg som kickbokser den siste tida.

– Hun har nok funnet seg stadig bedre til rette med tilværelsen i Oslo. I denne verdenscupen var Fighter-trener Daimi Akin veileder i ringhjørnet. At hun nå også begynner å levere internasjonale resultater i den samme turneringen hvor hun i fjor tapte sine kamper.

– Det hun gjør denne helga er å prestere på verdenscup-nivået. Og det eer stadig viktigere å prestere internasjonalt. Og Marlene har satt seg et mål om å bli verdens beste kickbokser. Samtidig er hun tålmodig på veien dit og er villig til å forsake mye for å nå sine måll innenfor kickoboksingen, sier Røberg.

Nå står NM i slutten av mars som den unge om målrettede kickbokserens neste plan. Deretter venter verdenscupdeltakelse under Best Fighter i Italia.