For skjebnekampen om plassen i eliteserien ble nøyaktig like spennende som man kunne forvente på forhånd. Harstad var omtrent helt avhengig av hva som skjedde i kampen mellom Grei og Fredrikstad. Om Fredrikstad skulle finne på å vinne oppgjøret mot Grei, var Harstad nødt til å vinne med minst fire flere mål enn sine motstandere i nedrykkssumpa. Det måtte Harstad klare i oppgjøret mot Sandnes i Harstadhallen lørdag ettermiddag.

Etter at både Grei og Fredrikstad hadde vekslet på å lede oppgjøret i Oslo, var det sistnevnte som maktet å sette inn den avgjørende scoringen. Det skjedde 50 sekunder før full tid da østfoldingene satte inn 4-5-scoringen. Da beskjeden nådde Harstadhallen, var det kun et par minutter igjen av kampen. Harstad gjorde et desperat forsøk på å ta ut keeper og angripe for å jakte de nødvendige målene. Men det ble med forsøket. Selv om Harstad slo Sandnes 8-7 i sitt skjebneoppgjør, var ikke det nok til å hente hjem kvaliiseringsplassen. Derfor ble også Sandnes-kampen et skikkelig antiklimaks for spillere som for publikum.

- Jeg er stolt over den jobben som laget har gjort etter jul. De har virkelig jobbet hardt, og klarte nesten å sikre seg kvalikplassen i divisjonen. Vi er selvfølgelig skuffet nå, og trenger litt tid på å fordøye dette. Hva dette betyr for klubben i framtida har vi ikke ofret en tanke ennå, sier en skuffet trener Nicolai Christensen etter oppgjøret.

- Det er jo ikke denne kampen som isolert sett ordner nedrykket for oss. Men å oppleve dette i siste kamp er kjipt. Det er nok mange skuffede innebandyspillere i Harstad i kveld. Men vi gjør et godt forsøk på å berge oss, sier veteranen Tom Bakken.

- Hva med framtida, Tom?

- Mange har framtida foran seg, mens jeg nok har framtida bak meg. Men vi får ta en diskusjon om framtida senere. Men nordnorsk 2.-divisjon høres ikke alt for glamorøst ut, sier Bakken.

GOD: Mika Heikurainen anførte et Harstad-lag som i perioder klarte å vise hva som bor i laget. Foto: øyvind askevold kaarbø
STOLT: En skuffet Nicolai Christensen ga likevel ros til laget for den opphentingen som laget gjør etter jul. Her sammen med trenerkollega Kalle Viljanen. Foto: Ivar Hjelvik