Johansen er en av formspillerne til Harstad Innebandyklubb, som lørdag tar imot Sandnes til siste seriekamp i eliteserien. Johansen har scoret i fire kamper på rad. Igjen kan han bli jokeren, akkurat som for snaut ett år siden.

Da skåret han 18 sekunder før full tid i serieavslutningen mot Sveiva. Harstad vant 3-2 og berget plassen. Halvannet minutt tidligere trodde Johansen at han skulle bli syndebukk ved å misse en straffe.

– Jeg håper ikke det blir like spennende denne gang. Det er spennende nok som der er, sier Johansen.

– Overkommelig

Den knytter seg til at Harstad igjen må ha poeng. Uavgjort kan rekke til å unngå direktenedrykk. Samtidig er det ikke sikkert at selv en seier er godt nok for å få kvalifisering mot 1.-divisjonslag om den 11. og siste ledige plassen i toppdivisjonen.

Dersom bunnkollega Fredrikstad vinner over Grei på bortebane, må Harstad ta full pott og vinne med minst fem mål mer enn det Fredrikstad gjør.

– Fredrikstad må avgi poeng, og vi må vinne vår kamp. Vårt utgangspunkt er nettopp å gå på banen for å slå Sandnes. Vi er ikke favoritter, men vi har en god følelse, sier Johansen.

Harstad slo Sandnes 13-4 i Harstadhallen i fjor, men da hadde ikke gjestene noe å spille for. Denne gang står sluttspillplassen på spill for bortelaget.

– Sandnes er i utgangspunktet et bedre lag enn oss. Likevel mener vi det er overkommelig å vinne. Vi har vært kanongode etter jul, og spesielt i den siste tiden. Laget er i fint driv, det er god stemning blant gutta. Vi har så absolutt troen, sier han.

Best snitt av norske spillere

Før sesongstart lovet Johansen at Harstad ikke skulle vente til 18 sekunder gjensto av siste kamp for å unngå nedrykk.

– Jeg har sagt at vi i alle fall skal avgjøre med 19 sekunder igjen. Da får vi gjøre det.

– Hvordan blir lørdagskvelden om dere taper?

– Det vet jeg ikke, og det har jeg ikke tenkt på fordi det rett og slett ikke er et alternativ. Vi skal til kvalifiseringen, og deretter komme oss gjennom den. Men selv ikke kvalik er i hodene våre. Kun kampen mot Sandnes teller akkurat nå, sier Johansen.

Han står med til sammen 14 mål og seks målgivende på 17 spilte kamper inneværende sesong. Det gjør 34-åringen til den mest produktive norske spilleren noensinne for Harstad i én og samme sesong på toppnivå.

– Egentlig er det overraskende av flere grunner. Jeg har ikke kunnet være med for fullt grunnet jobb og familie, og begynner å bli gammel. Senere i år fyller jeg 35. Kanskje spiller jeg smartere enn før. Det er artig å se at jeg kan være med å bidra på en god måte.

– Men det betyr veldig lite om vi rykker ned, sier han.

FORTVILELSEN: Rune Johansen misset et straffeslag med to minutter igjen av siste seriekamp i fjor, og Harstad sto der og da med begge beina i 1.-divisjon.
LETTELSEN: Rune Johansen dundret inn vinnermålet til 3-2 med kun 18 sekunder igjen på klokka, og Harstad berget eliteserieplassen med minst mulig margin.