– Vi fikk også inn Ritvars Berzins til andre halvdel av sesongen. Han har produsert mål og målgivende og får det meste av oppmerksomhet. Ja, han er god, men jeg mener Kristoffer Sterner har vært vår usynlige helt etter jul. Han rydder opp bak våre latviske måljegere, tar duellene og stormer tilbake i forsvar for å demme opp om angriperne mister ballen. Jeg vet ikke hvor mange gang han har dekket over for andres feil. Spillet til Kristoffer er uvurderlig, mener Christensen.

Tar ingen ære

Sterner kommer fra Gävle. Han har bodd i Alta de siste åtte årene, og pendler gjerne til Harstad for å spille i eliteserien.

– Det er jo bare en svipptur på åtte timer, humrer han.

Sterner setter pris på rosen fra klubbens sportslige leder.

– Ryddejobben passer meg utmerket. Det var en oppgave jeg så for meg at jeg kunne ta, og nevnte det i samtalene med klubben da Harstad tok kontakt og spurte om jeg kunne hjelpe til. Jobben blir ikke lagt merke til, men det gjør meg ingenting. I 1.-divisjon, som er et langt lavere nivå, skåret jeg oftere og hadde målgivende, sier Sterner.

– Men jeg skal ikke ta æra for at vi fortsatt spiller om eliteplass neste sesong. Mange har dratt det tunge lasset. Samtlige spillere har hevet seg etter jul. Selvsagt betød det noe å få inn nytt blod i form av Ritvars og meg, og de gode resultatene på nyåret gjorde oss giret og ga nytt håp. Uten den oppløftende starten i januar ville det blitt tungt. Før den tid var vi egentlig ferdige, og ingen hadde tro på oss, sier Sterner.

Frister med mer elitespill

Lørdag blir det avgjort om Harstad eller Fredrikstad rykker ned, og hvem av dem som får en siste sjanse til å overleve gjennom kvalifisering. Harstad har hjemmekamp mot Sandnes, som jakter sluttspill.

– Vi må tenke på oss selv. Vinner vi, og det likevel ikke er nok, kan vi ikke gjøre mer. Vi kan slå Sandnes om vi fortsetter å prestere slik vi har gjort nylig. Så får vi feste lit til at Grei hjelper oss ved å slå Fredrikstad. Også Grei kan gå til sluttspill og gir ingenting gratis, sier Sterner.

Svensken skulle egentlig ta overgang tilbake til Alta for å få med seg sluttspillet i nord. Han håper i stedet at det blir elitekvalifisering med Harstad.

– I utgangspunktet skal jeg tilbake til Alta, men det hadde vært gøy å få en sesong til i eliteserien. Jeg må uansett ta en kamp om gangen. Først må vi bort fra sisteplassen. Deretter klare en kvalifisering.

Skulle Harstad berge plassen blir neste kamp for Sterner utenfor banen.

– Da blir det kamp på hjemmebane for å se om jeg kan få ett år til med Harstad. Kona er lei av pendlingen, humrer han.

INKLUDERT: - Jeg trives i gjengen, sier Sterner. Her bak kaptein Tom Bakken. I 2010 spilte de mot hverandre, og endte i håndgemeng. Nå slåss de sammen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø