Backen benyttet frihelgen i eliteserien til å ta seg en skiferie i Schladming.

Lørdag gikk det galt. Nevasalmi var uheldig og brakk lårbeinet. Søndag morgen ble han operert, og metall og skruer satt inn for å holde beinet sammen.

Produktiv

– Nå er det bare smertefullt, melder Nevasalmi fra sykesengen ved Klinik Diakonissen.

Nevasalmi er den fjerde mest produktive spilleren inneværende sesong i Harstad Innebandyklubb. Backen har stått bak sju skåringer og ni målgivende pasninger på 13 kamper. Elitelaget er kommet i poengsiget etter jul, og har et fornyet håp om å berge plassen i divisjonen. Uten rutinerte Nevasalmi på banen blir det straks mer utfordrende.

– Det vil ta mange måneder å bli frisk, og jeg kan ikke gi mer på banen denne sesongen. Jeg vet heller ikke når jeg kan dra tilbake til Harstad. Legene vil ta en avgjørelse i løpet av neste uke, sier Nevasalmi.

Mandag fikk han se røntgenbilder tatt etter operasjonen.

– Det ser jo ikke pent ut, men beinet er på plass i én del. Det skal ta åtte til ti uker før jeg kan gå normalt, sier Nevasalmi.

– Må tenke på oss selv

34-åringen er ikke ukjent med sykehus og operasjoner. Etter kneskaden han pådro seg i 2008/09-sesongen har han hatt seks operasjoner, men kjempet seg tilbake på banen. Nevasalmi vet ikke om han kommer til å spille innebandy igjen etter uhellet i Østerrike.

– Innebandy er ikke det jeg tenker på akkurat nå. Samtidig smerter det å vite at jeg ikke har mulighet til verken å spille eller hjelpe laget i de gjenstående og viktige kampene. Laget må bare fortsette å hente poeng og være opptatt av den kampen vi til enhver tid skal spille. Vi kan ikke kontrollere hvordan andre lag presterer. Nå handler det bare om å vinne våre egne kamper og se om det er nok til å overleve i eliteserien, sier Nevasalmi.

Harstad er avhengige av at enten Fredrikstad eller Sandnes taper sine gjenstående kamper. Samtidig må altså Harstad vinne i minst tre av de fem gjenstående serierundene.

Flere skader

Sportslig leder Nicolai Christensen fortviler både på vegne av Nevasalmi og klubben. Han syns det har vært nok skader og motgang.

– Allerede har vi vurdert forskjellige alternativer til Slevik-kampen kommende helg da Pepe likevel ikke skulle spille. Nå må vi finne løsninger også i de fire siste kampene. En erstatter kan ikke hentes utenfra. Det må ordnes internt. Det virker som mye går oss imot, noe det også gjør med tanke på alle skadene i vinter. Alt kommer på en gang. Da blir det tøft. Først og fremst er det likevel synd for Pepe, som vi ønsker god bedring, sier Christensen.

Christensen melder at også backen Anders N. Bendiksen er ute for sesongen på grunn av en kneskade. Kaptein Tom Bakken, også han back, har pådratt seg to ribbeinsbrudd. Bakken skal prøve seg på trening denne uka for å se om han kan spille til helga, opplyser Christensen.