Kickbokseren fra Tjeldsund har byttet klubb og stilte for første gang i et norgescupstevne for Fighter fra Oslo. 16-åringen måtte også bytte vektklasse for å få utbytte av åpningsstevnet i Trondheim. Ikke bare stilte hun, som førstårsjunior, på dispensasjon blant seniorene. Da det var få påmeldte i klassen inntil 75 kilo valgte hun å gå opp enda en vektklasse. Der møtte hun de største og tyngste konkurrentene hun kan gå kamper mot.

Ny strategi

På rekke og rad slo hun Lisa Gjølmesli fra Trondheim, Thea Vatshelle fra Champions og til slutt Camilla Fjeld fra Sentrum i finalen i lettkontakt.

– Jeg hadde stang inn, mener Farstad Grøttem.

Hun måtte endre taktikk for å hevde seg.

– Normalt liker jeg å gå i nærkamper. Vi skjønte at det ikke ville være lurt å ruse inn i situasjonene. Vi la om strategien og valgte en mer defensiv stil for å komme unna de tunge slagene. Omstillingen var utfordrende, og jeg er glad for at jeg fikk det til, sier Farstad Grøttem.

Hun hadde full kontroll i finalen. I hjørnet hadde hun med seg Daniel Fossan fra Fighter - og Nina Røberg fra moderklubben Tjeldsund.

– Å ha med Nina gjorde meg tryggere. Jeg begynner å bli tilvent min nye klubb, men det hjelper å ha støtte hjemmefra, sier Farstad Grøttem.

Samarbeid

Søndag hadde hun kampfri. Da stilte hun opp for Tjeldsund og hjalp til med lagledelse.

– Det fine med kickboksing er at alle hjelper hverandre på tvers av klubbgrenser. Selv om jeg har flyttet, er det mest Tjeldsund i meg fortsatt, sier Farstad Grøttem.

Gamle klubbvenninner og -kamerater innledet norgescupsesongen sterkt. Celine Røberg vant gull både i lettkontakt og pointfight i ung dame inntil 50 kilo. To gull ble det også på Marcus Aarsund i pointfight og musical forms, mens han tapte gullet i lettkontakt på splittet dommeravgjørelse lørdag.

Gull ble det også på Sander Røberg og Margrethe Granhus Edvardsen i pointfight. Granhus Edvardsen fikk også en bronsemedalje, mens trener Nina Røberg hentet hjem sølv.

VANT: Margrethe Granhus Edvardsen vant ungdomsklassen inntil 55 kilo i pointfight. Foto: privat
FAVORITT: Celine Røberg innledet 2017 med seier både i lettkontakt og pointfight i norgescupen. Foto: privat
GULL: Sander Røberg vant pointfightfinalen over Oscar Storvik Eriksen fra Stjørdal. Foto: Åse Hjelvik
DOBBEL: Marcus Aarsund tapte en jevn finale lørdag, men slo tilbake med to gull søndag. Foto: privat