Klar for toppklubb:

Harstad-mann ny trener i Vålerenga

Jørgen Ingebrigtsen har skrevet 3-årsavtale med eliteserieklubben i fotball.

Jørgen Ingebrigtsen går fra jobben som fysisk trener for Strømsgodset til samme stilling i Vålerenga. 

Jørgen Ingebrigtsen jobbet sammen med Ronny Deila da Strømsgodset ble seriemester i 2013.  Foto: Privat

sport

Ingebrigtsen skal være Vålerengas fysiske trener. Han kunngjorde nyheten på egen facebookside søndag kveld. Han skal dermed gjenforenes med Vålerengas hovedtrener Ronny Deila. Ingebrigtsen og Deila jobbet tidligere sammen i Strømsgodset hvor harstadværingen har vært fysisk trener i fire år fra og med 2013.

- En utrolig lærerik og spennende periode i Strømsgodset Toppfotball og Drammen er over for denne gang. Denne, og de menneskene jeg har blitt kjent med der, vil jeg aldri glemme, skriver Ingebrigtsen om sin forrige arbeidsgiver.

- Neste kapittel handler om Oslo og Vålerenga Fotball. Det handler om et prosjekt som jeg gleder meg stort til å være en del av. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye mennesker, en ny klubb og en ny by, fortsetter Ingebrigtsen i sitt innlegg.

Vålerenga bekrefter trenersigneringen på egen nettside.

- Jørgen er en svært dyktig trener. Han vet hva som skal til for at gutta skal være best mulig forberedt til trening og kamp. I tillegg er han veldig flink til å få ut det fysiske potensialet til laget og individet, sier Ronny Deila til vif-fotball.no.

Ingebrigtsen hadde et år igjen av kontrakten med Strømsgodset, men er altså klar for konkurrenten og allerede er i gang på treningsfeltet.

- Det er veldig gøy å være i gang med gjengen. Det er en strålende spillergruppe og et veldig dyktig støtteapparat, sier Ingebrigtsen til vif-fotball.no.

Ingebrigtsen er 38 år og spilte a-lagsfotball for HIL, Landsås og Medkila før han flyttet på seg. Senere spilte han for Nardo og NTNUI i forbindelse med stuier.

Han begynte som fotballtrener i 2001, og har gått gradene fra aldersbestemt fotball til eliteserie. Ingebrigtsen var assistenttrener og senere hovedtrener for Nardo i 3.-divisjon og 2.-divisjon i 2007 og 2008. De to påfølgende årene jobbet han som fysisk trener i Bodø/Glimt. I 2011/12 tok han UEFA- A-lisenskurset. Siden januar 2013 har han vært fysisk trener i Strømsgodset før han nå slutter seg til Vålerenga.