Verdensmestere ga grønt lys for Engenes

- Stas å få rittet til hjemstedet i minijubileet, sier Artic Race-bossen Knut-Eirik Dybdal.

JAKT: Arctic Race of Norway leter stadig etter nye steder å besøke i landsdelen. Denne gang skal rytterne til Engenes på Andørja. Verdensmesterne Thor Hushovd (t.v.) og Philippe Gilbert flankerer her rittets daglige leder Knut-Eirik Dybdal da de var på elgjakt på Andørja i fjor høst.  Foto: Privat

sport

Den daglige lederen for sykkelrittet inviterte Thor Hushovd og daværende BMC-rytter Philippe Gilbert, som nå sykler for QuikStep, på besøk i fjor høst. Verdensmesterne fra henholdsvis 2010 og 2012 fikk oppleve Andørja på en annen måte enn rytterne som skal starte årets Arctic Race of Norway på Engenes torsdag 10. august.

– Perfekt ide

– Vi var sammen på elgjakt. Da spurte jeg om hva de tenkte om å frakte rytterne med hurtigbåt over fjorden fra Harstad. De syns ideen var perfekt. For deltakerne blir det behagelig. De kan slappe av, ta seg en kopp kaffe og ha det komfortabelt på båten i stedet for å kjøre rundt i buss, som de er vant til, sier Dybdal.