Vandretrofeet han løftet på ble overrakt fra Bodø-ordfører Ida Pinnerød. Begge var onsdag i Oslo på presentasjonen av årets ritt. Nå tar han trofeet med seg til Ibestad, der det skal være et halvt års tid; til Arctic Race-sirkuset inntar kommunen og Engenes 10. august. Da det er start på første etappe av den femte utgaven av Arctic Race.

Presentasjonen i Harstad

For når Arctic Race på nytt kommer til regionen, står Ibestad og Harstad fremst i rekka for å skape rammene og folkefesten de første dagene.

– Harstads rolle i år er mer som teknisk arrangør, med tanke på at lagpresentasjonen vil skje i byen – og at vi skal huse næringslivskonferansen som hører til. Men vi skal bistå Ibestad der det er behov, slik at en start på Andørja, er også en start for Harstad, sett fra min side, sier ordfører Marianne Bremnes.

Sinnssyk idé

– Jeg er veldig glad fort at man kommer til Ibestad og Engenes. Det var her det startet med en sinnssyk idé om sykkelløp rundt Andørja. Og nå har det utviklet seg til et internasjonalt klasseritt. Det er helt fantastisk. Det er en liten plass med meget kreative og initiativrike mennesker – og derfor er det litt symbolsk at man kommer tilbake til utgangspunktet – ikke bare til kommunen – men til plassen det startet, sier en engasjert og glad ordfører.

– Vi skal gjøre et kjempearrangement ut av dette, slik at det blir en god start.

Engasjement

Nå starter arbeidet med å forberede sykkelfesten i kommunene.

– Det som blir viktig er engasjementet og kreativiteten – og spontaniteten. Det er folkefesten som er det viktige. Logistikken skal vi få til.

– Vi skal få satt opp ekstra båt mellom Harstad og Engenes, slik at flest mulig fra Harstad får sjansen til å være til stede på Engenes når startskuddet går.

Står samlet

– Dette arrangementet er et av de prosjektene Nord-Norge virkelig har klart å stå samlet om, og som det ikke er noe lokaliseringsstrid – kun spenning og idrettsglede. Det er fantastisk hva de har fått til. Det er krevende, det har vi opplevd et par år på rad, men det er verdt det, sier Bremnes.