Åpningsshowet dagen før den femte utgaven av rittet skal arrangeres i Harstad onsdag 9. august.

For halvannet år siden var Harstads vertsby sist gang. Ifølge daglig leder Jan-Erik Kristoffersen i Visit Harstad fant anslagsvis 5.000 mennesker veien til parkeringsplassen ved UIT Harstad til lagpresentasjonen og show på TV2 den gang.

Nærmere bykjernen

Det er foreløpig ikke avklart hvordan festen blir dagen og kvelden før årets rittstart.

– TV2 har overfor oss signalisert at de skal sende fra Harstad på kvelden, men kanskje ikke i samme format som sist. Det vil de nok kunngjøre selv på et senere tidspunkt, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Under showet på kaia i 2015 var det underholdning ved blant andre Bel Chorus, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, Tonje Unstad og Ida Jenshus i tillegg til storslått lagpresentasjon.

– Vi har ikke konkludert om årets show skal være på kaia eller enda nærmere sentrum. Vi vil jo gjerne ha flest mulig folk på plass, og må se hvilke steder det praktisk lar seg gjøre å samle tusenvis av mennesker, sier Dybdal.

Aktiviteter

I 2015 fikk rittet drahjelp for å få folk til sentrum. Tidlig på dagen var 2.500 mennesker samlet i Generalhagen for å overvære konsert med Hans Majestet Kongens Garde.

– Det skal naturligvis skapes mange aktiviteter i Harstad denne onsdagen. Innholdet får vertsbyen og vi komme tilbake til. Vårt første møtet med vertskommunene for å starte planleggingen skjer først i morgen (torsdag). De skal tilrettelegge ut fra våre behov, så tar vi oss av gjennomføringen av sykkelrittet, sier Dybdal.

I 2013 gikk det slag i slag fra morgen til kveld. Rittambassadør Thor Hushovd og Dybdal holdt tale ved åpningen av studieåret ved UIT Harstad, og hvermannsen kunne delta i et folkeritt på sykkel - Arctic Challenge. I tillegg ble det avholdt en Arctic Race-konferanse i Nordic Hall.

Hele uka

Rittorganisasjonen og den franske eieren Amaury Sport Organisation er på plass mandag og vil prege bybildet i Harstad hale uka. Syklistene ankommer med charterfly tirsdag kveld, og har stort show på onsdag.

TV2s programleder Ingrid Halstensen intervjuet Knut-Eirik Dybdal og ordfører Marianne Bremnes fra scenen i 2015. Foto: Øivind Arvola