Italieneren gikk til topps sammenlagt i fjor. Da vant han også tredje etappe.

22-åringen vil tilbake til Nord-Norge.

– Jeg liker dette rittet, sier Moscon.

Spent på beslutning

Kanskje ikke så rart. Seieren var hans første for Sky. Bare ett år i forveien signerte han for storlaget.

– Jeg håper at jeg kan stille både fordi jeg har lyst til å få et nytt godt resultat, men også fordi dette rittet passer veldig bra i forberedelsene til høstprogrammet og spesielt som oppkjøring til Spania Rundt, sier Moscon.

Team Sky er ingen gjenganger i Arctic Race. Laget deltok for første gang i 2016. Da var det gunstig fordi Arctic Race for første gang ikke krasjet med ritt andre steder grunnet OL i Rio.

– Jeg kan ikke love noe. Sjefene i teamet vil i løpet av de neste ukene legge kabalen med tanke på terminlista. Vi får se hvilket program de legger for laget og meg, sier Moscon.

– Vanskelig finale

Sykkelekspert Johan Kaggestad ser ikke bort fra at årets løype passer for nettopp Moscon.

– Moscon er blant en type ryttere som både er god i eksplosive bakker, flink til å klatre og har allroundegenskaper som kan føre dem til topps sammenlagt, sier Kaggestad.

Moscon er enig med dem som vurderer løypa som tøff for typiske spurtere, men heller passer for komplette ryttere.

– Årets ritt er nok enda mer åpent enn i fjor fordi det ikke er lange klatringer i fjell. Fortsatt er det en del stigninger, men de er kortere eller slakere, sier han og tenker med sistnevnte spesielt på målgang ved Finnvikdalen. Mot mål er det mer eller mindre sammenhengende 5 kilometer med motbakke.

Derimot spår Moscon at fjerdeetappen i Tromsø blir utfordrende for mange.

– Finalen blir vanskelig. Her er det korte, men bratte klatringer. Da er det vrient å kontrollere løpet. Siste dag kan du enten vinne eller tape løpet. Nettopp derfor blir året ritt sportslig sett spektakulær fordi ulike type ryttere kan vinne, sier Moscon.

Italieneren har bare hyggelige minner fra fjorårets ritt - ikke bare fordi han vant.

– Dette rittet finner sted i vakre omgivelser. Ikke bare jeg, men hele laget, hadde en fantastisk opplevelse, sier han.