Noah Nylund (G13), Nora Mikkelsen (J13), Ingeborg Hansen (J15), Sivert Østberg (G16) og Eirik Mikkelsen (Menn senior), alle fra Medkila-Skilag, tok hver sin gullmedalje i Romjulsrennet. I tillegg tok Andreas Skjelle en andreplass i G13-klassen, Herborg Skjelle tok andreplassen i J16-klassen, og Martin Østberg tok sølv i M 19/20-årsklassen.

Fra Fjell Skilag vant Ida Storjord Tovås i J16-årsklassen, og Jan Arthur Reinås tok gull i M18-årsklassen.

Totalt var 293 utøvere påmeldt. Også Kilkam hadde to utøvere med til Bardu. Jakob Skillingstad fra Kilkam fikk en tredjeplass i G15-klassen.

– Sterkt

Fem førsteplasser blant Medkila Skilag-utøverne gjør trener Øyvind Hansen fornøyd.

– Resultatene er kjempesterke. Dette er virkelig imponerende. Spesielt med tanke på at det var skikkelig ruskevær var dette gode prestasjoner. I dag var det virkelig kaldt, og flere kom litt nedkjølt til mål. Det forteller at løperne våre tåler en støyt, sier han.

– Dette var egentlig en dag hvor utøverne satset, hvor de gikk «all-in». Jeg er glad for at Sivert Østberg tok delt førsteplass og Andreas Norgård tok delt tredjeplass. Dette er utøvere som ikke har vært i toppen de siste rennene, men resultatene i dag viser at de ikke henger etter. Jeg tror vi kan se få mer av disse to, sier Hansen.

Seniorseier

I seniorklassen skuffet ikke Eirik Mikkelsen. Han var nemlig et helt minutt og 13 sekunder foran andreplass Christian Tvedt Bugge fra Kvaløysletta Skilag.

– Litt overraskende kom seieren, men det er artig at formpilen går den rette veien. Jeg går gjennom en hard treningsperiode nå i desember. Forrige gang jeg var med i dette rennet fikk jeg en fjerdeplass, og derfor er jo dette en god forbedring. Formen var god i dag, og selv om det var vanskelig føre i dag fungerte skiene godt, sier han.

Sterkt

Jan Arthur Reinås fikk en bronsemedalje i norgesmesterskapet i langrenn for junior tidligere i år, og fredag demonstrerte han hvorfor. I dårlig føre og regn kom han inn på tiden 27.19 på den 10 kilometer lange løypen, hele to minutter og 33 sekunder foran andreplass Simen Nordmo Lundamo.

– Jeg fikk til et godt løp i dag. Forholdene var vanskelig. Det regnet voldsomt, og derfor handlet det bare om å krige. Resultatet av krigingen ble en førsteplass, og det er herlig, sier han.

SUVEREN: Jan Arthur Reinås fra Fjell Skilag var to minutter og 33 sekunder foran andreplassen. Reinås forteller at han måtte krige på grunn av de dårlige forholdene. Arkivfoto.