Harstad Innebandyklubb ser ut til å være på vei mot nordnorsk 1.-divisjonsspill igjen. Innebandygutta var nødt til å vinne minst den ene av helgens bortekamper, og helst ikke tape noen av dem.

Slik gikk det ikke.

Harstad tapte 5-7 for Sarpborg lørdag. Kampen ble avgjort først mot tampen. På stillingen 5-5 pådro Harstad seg en utvisning for drøying av tid. I overtall scoret vertene. Harstad tok ut målvakten i et forsøk på å utligne, og det skjedde det som ofte er en konsekvens av tomt bur: Balltap og scoring for Sarpsborg.

Harstad misset også et straffeslag i kampen.

Målscorere for lørdagens gjester var Tuomo Manninnen 2, Toms Kirmuzs 2 og Kristoffer Sterner.

Søndag så det lovende ut etter den første av tre perioder. Harstad ledet 2-1 ved første pause etter to scoringer av Rune Johansen.

Kampen snudde i andre periode, som Gjelleråsen vant 4-1 og hadde dermed ledelse 5-3 før de siste 20 minuttene.

De fleste trodde at kampen var avgjort da Gjelleråsen scoret tre på rad og økte til 8-3, men Harstad slo tilbake etter scoring av Tuomo Manninen og et selvmål. Drøyt fem minutter før slutt var muligheten til stede for å redusere forspranget til 6-8, men Harstad bommet på et straffeslag. Kanskje ga den en psykisk knekk. I overtall slapp Harstad inn ettermiddagens niende mål og Gjelleråsen fastsatte resultatet til 9-5.

Med ti seriekamper igjen å spille har poengløse Harstad ti poeng opp til kvalifiseringsplass. Det ser alt annet enn lyst ut med tanke på å berge plassen. I teorien er alt mulig, men realistisk sett ender sesongen med nedrykk.