Kristensen Fossbakk er den 34. vinneren av Harstad Sparebanks idrettspris - i samarbeid med Harstad Tidende. I romjula får hun det synlige beviset: En krystallvase og blomster, og kanskje aller viktigst; 50.000 kroner på konto.

Rekordskred

– Jeg hadde selvfølgelig håpet på seieren, men jeg torde ikke tro at det skulle gå min vei, sier Kristensen Fossbakk, som er både norgesmester, nordisk mester, europamester og verdensmester for junior i +84-kilosklassen i 2016. Hun konkurrerer stort sett mot egne bestenoteringer, og har i løpet av det siste året forbedret norgesrekorder hele 18 ganger.

– Jeg har et nettverk rundt meg og min familie som er eksepsjonelt bra. Folk rundt meg er ikke bare støttende når det kommer til konkurranser, men også nå ved å stemme på meg. Jeg er ekstremt takknemlig, sier Kristensen Fossbakk.

Imponert over finalistene

De øvrige finalistene var kickbokser Marlene Farstad Grøttem fra Tjeldsund og langdistanseløper Hilde Aders fra Kvæfjord. Oppslutningen var stor om alle kandidatene.

Kristensen Fossbakk mener alle de nominerte finalistene fortjener en pris som denne.

– Jeg vet hvor mye som må til for å prestere på et høyt nivå. Konkurransedagen er bare 5 prosent av hele opplegget. Vi legger alle ned svært mye arbeid, sier hun.

– Det er litt sykt å vinne i kamp mot Marlene og Hilde. Jeg trodde vel egentlig at Marlene skulle vinne. Hun er ung og lovende, og kommer fra et av Norges beste miljøer for kickboksing. I Ramsund har de fått fram den ene topputøveren på nasjonalt nivå etter den andre. Jeg har faktisk hatt en løfteøkt for klubben, og kjenner den godt fra tiden da jeg bodde i Tjeldsund. Både utøvere og trenere der legger ned en fenomenal jobb. Styrkeløft er på ingen måte like kjent i Harstad og omegn, sier prisvinneren.

Hun kjenner ikke Hilde Aders personlig, men har latt seg imponere over friidrettsutøveren.

– Jeg ser på lista over meritter og tenker at det er utrolige prestasjoner. Å løpe maraton kan i alle fall jeg se langt etter. Hilde gjør det gang på gang. Det forteller meg om tålmodighet og mental styrke, sier Kristensen Fossbakk, som skal sette prispengene på bok.

– Jeg har brukt mye penger på å lage en gym til meg selv. Jeg ser fram til å komme i et større miljø på Østlandet når jeg flytter grunnet studier.

FINALIST: Kickbokser Marlene Farstad Grøttem fra Tjeldsund. Foto: privat
FINALIST: Langdistanseløper Hilde Aders fra Kvæfjord. Foto: Meinolf Reimering