Sjelden har Medkila Skilag levert en såpass overbevisende sesongstart.

Under årets første renn i Nordreisa viste langrennsløperne fra klubben resultater som absolutt gjør det mulig å håpe på en langrennssesong med mye positivt i vente. For måten som løperne sto fram på i løpet hvor flesteparten av langrennskretsens utøvere var på startstreken var av det imponerende slaget. Nora Mikkelsen (J13), Noah Nylund (G13), Ingeborg Hansen (J15), Herborg Skjelle (J16), Sigve Bornø Novstad (G18) og senioren Eirik Mikkelsen sørget alle for å klatre øverst på seierspallen under lørdagens lysløyperenn i Nord-Troms.

– Mange gikk fort. Og noen har tydeligvis tatt betydelige steg denne sesongen, sier trener for ungdomsgruppa i Medkila Skilag, Øyvind Hansen.

- Ikke overrasket

Treneren er den i klubben som følger ungdomsutøverne i klubben tettest. Han kunne alene plukke fram fire klassevinnere fra gruppa hvor han er trener.

– Jeg er ikke overrasket over at det presteres godt i innledningen. Vi har sett at mange av våre løpere har et godt driv om dagen, sier Hansen.

– Hva tror du er årsaken til at klubben har slik suksess i egen skikrets?

– Selv om vi ikke lenger er der at vi har 30-40 stykker på ungdomstreninger, så har vi skapt et tett miljø av 10-15 utøvere. Det er det viktigste punktet for oss. Så er det heller ingen tvil om at det etter hvert kreves at man må nedlegge en stor trenigsjobb og at oppfølgingen må være tett og god fra nettverket rundt langrennsløperne, mener Hansen etter at Nora Mikkelsen, Noah Nylund, Ingeborg Hansen og Herborg Skjelle også hentet hjem seieren i søndagens renn i klassisk.

- Føltes bra

To av de som var meget godt fornøyde med helgas løp var Ingeborg Hansen (14) og Herborg Skjelle (15).

– Jeg føltes veldig bra så tidlig i sesongen. jeg ga alt, og synes at jeg fikk godt betalt. Nå ser jeg framover mot det som kommer med Hovedlandsrennet på Tolga som sesongens høydepunkt, sier Hansen.

– Jeg var spent på hvordan dette ville gå med tanke på at jeg har slitt med beinhinnebetennelse i oppkjøringen. Derfor har ikke grunnlaget vært like godt som tidligere sesonger. Men uansett er det veldig godt å se at man er godt i rute, sier Skjelle.

VANT: Ingeborg Hansen fra Medkila Skilag gikk hen og vant årsdebuten i Nordreisa som en av seks utøvere fra klubben. Nå ser hun fram mot en spennende sesong. Foto: privat
FORNØYD: Medkila Skilag-trener Øyvind Hansen er tilfreds med sesongåpningen. Foto: Ivar Hjelvik
VANT: Sigve Bornø Novstad var raskeste 18-åring under lørdagens sesongdebut. Han fulgte opp med en ny seier da det søndag var duket for klassisk stil. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø