Styrkeløfteren er finalekandidat 1 til Harstad Sparebanks idrettspris - i samarbeid med Harstad Tidende. (For å stemme på Kristensen Fossbakk. Send sms til 2399 med kodeord HT IDRETT 1)

I april ble 22-åringen fra Harstad juniorverdensmester i benkpress. Skumle tanker kom snikende. Derfor er Kristensen Fossbakk glad for at hun raskt fant nye mål å strekke seg etter.

– Etter at jeg fikk VM-tittelen var jeg redd for at jeg hadde gjort mitt. Nå er jeg ferdig, var en tanke som slo meg, sier Kristensen Fossbakk.

Nær VM-kravet

Ferdig var hun på langt nær. I august ventet nye utfordringer. Hun dro til Island for å bli europamester, og kom hjem med nytt gull i benkpress som beste juniorløfter for kvinner uansett klasse.

Kristensen Fossbakk ser fram mot neste mål.

– Jeg har aldri lag skjul på benkpress som min favorittøvelse. Å få medaljene betyr derfor mye for meg. Samtidig ser jeg på titlene jeg har fått som utøver på benklandslaget som bonuser. Jeg jobber hardt for å bli mester også i treløft, sier Kristensen Fossbakk, som har ett år igjen som junior.

Hovedmålet for 2017 er å kvalifisere meg for VM i treløft, som består av benkpress, knebøy og markløft.

– Jeg ønsker å få med meg et VM i treløft før jeg blir senior.

Under junior-NM i november prøvde hun seg på kvalifiseringskravet, men feilet. 12,5 kilo gjenstår.

– I NM var strategien å kjøre sikkert for å vinne gullmedalje n. Dermed åpnet jeg på lett vekt, og lyktes ikke da jeg økte. Kravet er innen rekkevidde. Det er mest snakk om små tekniske justeringer.

Et delmål er europamesterskapet i treløft. Kristensen Fossbakk har allerede klart EM-kravet to ganger.

– Det er likevel ingen garanti for at jeg blir tatt ut. Alt avhenger av hvor mange norske utøvere som klarer kravene, og hvor mange av disse som får reise til EM, forklarer hun.

Hun har en plan B.

– Hvis jeg ikke kommer på landslaget i treløft, vil jeg kjempe for å beholde landslagsplassen i benkpress. Da er målet å forsvare VM- og EM-gullene fra i år, sier Kristensen Fossbakk, som i løpet av 2016 har satt norgesrekorder hele 18 ganger.

Overgang

– Det har vært en god sesong. Jeg håper og tror utviklingen fortsetter når jeg ved årsskiftet flytter til Lillestrøm. Tre års utdannelse, inkludert pliktår, skal gjøre henne til fengselsbetjent. Planen er å trene sammen med styrkeløfterne i Skedsmokorset IL der miljøet er solid.

– Jeg vi få en mer strukturert hverdag enn den jeg hadde i Tromsø. Slik sett kan det slå positivt ut idrettslig.

– Jeg har lyst til å fortsette med styrkeløft så lenge kroppen og hodet henger med. Nå går jeg inn i det siste året før jeg blir senior, og trenger all treningen jeg kan få for å komme meg opp på seniornivå. Det er et sprang dit. Jeg er beredt, og liker å ha noe å strekke meg etter. Uten utfordringer kan jeg like gjerne drive med strikking.

Kristensen Fossbakk har studert sine kommende konkurrenter i +84-kiloklasse.

– Det er gode løftere i min vektklasse i senior. Å se de sterke jentene som tar over 200 kilo er motiverende og gir blod på tann. Dit skal jeg.

Siste frist for å stemme er torsdag 15. desember kl 23.59

ALLSIDIG: Benkpress har alltid vært favorittøvelsen, men Kine Helene Kristensen Fossbakk har ambisjoner om å hevde seg i treløft. Da må hun også prestere i knebøy (bildet) og markløft. Foto: Norges Styrkeløftforbund
VERDENSMESTER: Kine Helene Kristensen Fossbakk med et skikkelig jubelbrøl da gullmedaljen hang rundt halsen etter juniormesterskapet i Danmark i april. Foto: Privat