Ina Vik Ovesen spiller for 10-årslaget til HK Landsås, som i helga deltok i den aldersbestemte håndballturneringen i regi av Harstad Håndballklubb.

Glad

Vik Ovesen og lagvenninnene sprudlet på banen lørdag, men tankene går nok ofte på det som skal skje i løpet av sesongen. Landslagsspiller Marit Malm Frafjord skal besøke Harstad.

Det kommer i stand fordi Vik Ovesen søkte og ble trukket ut til å være ei av vinterens minihåndballjenter.

Minihåndballjentene er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. 16 jenter fra forskjellige steder i Norge får lov til å være være med på landslagsuttak, landskamp, landslagssamling og får en mentor som besøker minihåndballjentenes eget lag.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg var trukket ut som minihåndballjente, og det var veldig gøy da jeg fikk møte landslagsspillerne, forteller Ina.

9-åringen møtte Norges kvinnelandslag og var med på landslagsuttaket for EM tidligere i november. Hun fikk også treffe landslagsspillerne og møtte sin mentor Marit Malm Frafjord, som spiller for Larvik.

Hun er en av de mest meritterte norske landslagsspillerne med to OL-gull, tre EM-gull og både gull, sølv og bronse fra VM.

Hele Landsås inviteres

I løpet av sesongen som minihåndballjente skal Ina også være maskot og gå sammen med spillerne og være med ut på banen når nasjonalsangen spilles, og delta på en landslagssamling, forteller Ina og moren Anne-Merethe Vik Ovesen.

Marit Malm Frafjord skal besøke Inas lag og skal lede en ut av treningene deres, forteller moren til Ina.

– Hele HK Landsås er med på å ønske Marit velkommen når hun kommer på besøk i 2017. Jeg regner med at Landsåshallen blir smekkfull. Alle som spiller for Landsås blir inviterte til å se Inas lag trene. Besøket til Marit blir en markering, sier Anne-Merethe Vik Ovesen.

Ina forteller at spillerne ble målløse da de fikk beskjed at en landslagsprofil vil dukke opp på trening.

– Jeg er motivert til å bli en god håndballspiller, og vil bli like god som Marit Malm Frafjord, sier Ina.

Fornøyd

64 lag fra 11 klubber deltok i helgens håndballturnering, som ble spilt i Stangneshallen, Seljestadhallen og Landsåshallen. Flere enn Vik Ovesen hadde ei fin helg.

– Det er veldig gøy å spille turnering, og jeg synes at laget mitt gjør en veldig god innsats når vi spiller kamper. Det er litt ekstra artig å spille nå fordi det er for første gang laget mitt spiller på stor bane, forteller Mathilda Louise Fossheim, som spiller for 10-årslaget til Harstad Håndballklubb.

Turneringsleder Carina Aarrestad var fornøyd.

– I år var det ekstra stor stas at vi fikk arrangert to kamper mellom handikaplagene til Harstad/Landsås og Bravo fra Tromsø, sier Aarrestad.

For 12-14-årsklassene var det sluttspill. Rognan slo Blest 11-6 i finalen i jenter 12 år. I denne klassen vant Harstad bronsefinalen. Tromsø 1 slo Tromsø 2 4-3 i 13-årsklassen for jenter. Blest vant 14-årsklassen for jenter med seier 9-7 over Stokmarknes i finalen.

DELTOK: Ina Vik Ovesen i aksjon under helgens håndballturnering. Foto: Fredrik Haagensen
ANGREP: Jenter fra Landsås i full fart framover på banen. Fra venstre: Sigrun Skipevåg, Sina Maria Loktu og Sofie Olea Jakobsen. Foto: Fredrik Haagensen
SCORING: Kine Sofie Takøy skyter ballen knallhardt i mål. Foto: Fredrik Haagensen
IDRETTSGLEDE: Sine-Aline L. Normann på Kvæfjords lag. Foto: Fredrik Haagensen
FORNØYDE: Spillere fra jenter 10 i Harstad HK. Fra venstre: Mathilde Louise Fossheim, Leah Rygh Eliassen, Emilie Georgine Slettevolden, Amalie Bustadmo Bottolfsen, Emma Rygh Eliassen og Annika Eline Østberg Foto: Fredrik Haagensen
KONSENTRASJON: Helene Fagerheim har tunga rett i munnen idet hun går for skudd. Foto: Fredrik Haagensen
JUBEL: Ekte målglede vises fra Arn Sander Larsen i Lia-Brage. Foto: Fredrik Haagensen
TEMPO: Høyt tempo fra Therese Saue i Harstad HK. Foto: Fredrik Haagensen
IVRIG: Samuel Aas Hansen spilte både minikamper på tvers og fikk prøve seg på stor bane sammen med eldre spillere. Foto: Fredrik Haagensen