Lødingens 3.-divisjonslag i håndball spilte uavgjort 17-17 mot Altas rekruttlag søndag. Trener Kjell-Hugo Pedersen gledet seg over de svarene han fikk.

– Fredag og lørdag trente vi mye på forsvarsspill da alle var hjemme. Bak på banen har vi vært altfor dårlige tidligere i sesongen. Vi lyktes, men det gikk nok litt på bekostning av angrepsspillet, sier Pedersen.

17 mål imot er sterkt. 17 scoringer er ikke like imponerende. Det sto 8-5 til vertene ved halvspilt kamp.

– Forsvarsspillet vårt før pause er kanskje det beste jeg har sett av Lødingen. Fem baklengs på 30 minutter er mer enn godkjent, sier Pedersen.

Lengst bak vartet målvakt Karl Fredrik Eik-Andresen opp med redning etter redning.

– Han var banens beste, og fikk god hjelp. Når forsvaret fungerer er det lettere å være målvakt, men han reddet også mye de gangene Alta klarte å trenge gjennom.

– I det hele tatt er jeg stolt over 17-17. Ikke mange vil spille så jevnt med Alta, sier treneren.

Sto løpet ut

Pedersen noterte seg dessuten at Lødingen denne gang ikke klappet sammen da ledelsen ble spist opp. Laget har hatt en tendens til å gi fra seg seirer når kampene er jevnspilte mot slutten.

– Lødingen er ikke vant med å henge med når det nærmer seg slutten, og de få gangene det har skjedd har nervene tatt oss, men ikke denne gang. Vi fikk i alle fall med oss ett poeng. Det er framgang, sier Pedersen.

Lødingen ledet 16-15 og 17-16, og hadde også siste angrepet etter at gjestene utliknet.

– Vi fikk avsluttet, men scoret dessverre ikke. Det positive er at vi heller ikke rotet bort ballen slik vi har hatt en tendens til i slike situasjoner.

Tidligere i sesongen tapte Lødingen 20-31 for Alta på bortebane. Da stilte riktignok Lødingen svekket. Denne gang var troppene samlet, og det er også energi å hente fra et stort publikum - 326 i tallet.

Roser dommerne

– Det er kjempestas å spille med så mange tilskuere til stede. Vi ønsker å takke alle som stiller opp for å heie på oss, og vi ser at også motstandere og dommere synes det er artig å være i Lødingen, sier Pedersen.

Dommerparet, Amanda Øie og Charlotte Sjom, kom sørfra. De får ros av Pedersen, som eller er mest kjent for å være kritisk mot fløyteblåsere.

– To gode dommere. Det blir artig å spille håndball om vi får slik kvalitet hver gang. Forhåpentlig sprer de ryktene om hvordan det er å dømme i Lødingen slik at flere dommere sørfra får lyst til å ta turen nordover, sier Pedersen.

Fakta

Lødingen-Alta 2 17-17 (8-5)

Lødingenhallen, 3.-divisjon menn, søndag

Mål Lødingen: Christian Arntsberg 7, Espen Steiro 3, Johnny Molander 3, Tor Gunnar Winger 2, Martin Haslevang 1, Jan Ole Five 1. Også benyttet: Karl Fredrik Eik Andresen, Fredrik Winger, Sindre Stendal, Inge Kanstad

Flest mål Alta: Aleksander Maisenhölder 7

Utvisninger: Lødingen 1x2 min. og Alta 2 3x2 min.

Dommere: Amanda Øie, Oslostudentene og Charlotte Sjom, Konnerud

Tilskuere: 326