Fotballinnspurten i 5.-divisjon blir spennende for lagene som kjemper om seriemesterskapet. Det sørget Grytøy for ved å vippe Hardhaus ned til andreplass på tabellen.

Harstadværingene har lite å spille for annet enn ære, og slo til med seier 4-3 over Hardhaus på Ankenes tirsdag kveld. Samtidig gjorde Gratangen jobben ved å vinne 2-0 over Beisfjord. Full pott for gratangsværingene gir tabelltopp med forsprang på ett poeng til Hardhaus når lagene har én seriekamp igjen.

Gratangen, som også består av Grovfjord og Bjerkvik i et treklubbssamarbeid, vinner etter alt å dømme 5.-divisjon med seier over Medkilas rekruttlag om to uker. Hardhaus må slå tabelltreer Beisfjord for å ha en sjanse, samtidig som Gratangen avgir poeng. I teorien kan også Beisfjord gå til topps ved å vinne lagets to gjenstående kamper. Da kan Beisfjord og Gratangen ende likt på poeng, men Beisfjord må også innhente åtte mål på målforskjellen.

Skulle Gratangen snyte Hardhaus for tittelen, kan lagets spillenede trener Tor-Einar Svendsen sende en liten hilsen til Grytøy. Med tynn tropp dro Grytøy til Ankenes tirsdag og tok luven av vertskapet, som først våknet på ledelse 4-0 for Grytøy. Espen Myrvang scoret to ganger - 1-0 allerede etter 24 sekunder - mens Knut Martin Johansen og Enzo Bustos headet kula i mål hver sin gang.

Hardhaus kom sterkt mot slutten og scoret tre ganger. Den siste scoringen tre minutter på overtid. Deretter handlet det mest om gule kort - i alt tre til Grytøy i løpet av de tre neste tilleggsminuttene. Gjestene følte nok at kortene hadde sin verdi med tanke på at seieren ble halt i land.

I øvrige kamper i 5.-divisjonsavdelingen for Ofoten og Sør-Troms, vant Skånlands rekruttlag 5-1 over Mjølners C-lag. Medkilas rekruttlag spilte 1-1 hjemme mot Ballangen.