Guttelaget til Landsås var på Ibestad for å spille kamp i 16-årsserien torsdag kveld. De tok som de fleste andre sjøveien, men med et litt heftigere fremkomstmiddel enn normalt.

Med rib suste de over fjorden. Det ble en minnerik tur.

Oppsparte midler

Vidar Molvær i foreldregruppa tok initiativet til den alternative transportmåten.

– Vi ønsket både å styrke samholdet i gruppa, samt å unngå tre timer ekstra med kjøring på veien hjem. Da kom ideen om å leie rib, sier Molvær.

Denne sesongen er det ikke like enkelt å ta seg til kamp verken for tilreisende til Ibestad eller for denne kveldens vertskap når de selv er på tur. Grunnen er veistenging og nye fergeruter, som gjør at lagene må kjøre rundt via Andørja og Salangen på hjemvei.

Onsdag var et annet Landsås-lag på Ibestad. De kom seg ikke hjem før halv tolv om kvelden. 16-årslaget var derimot tilbake i Harstad allerede halv ni.

– Her var det mye tid å spare, og vi fikk en uforglemmelig tur. Reisemåten kan absolutt anbefales for andre lag, humrer Molvær.

Å reise med rib er naturligvis ikke gratis, men guttelaget til Landsås har penger på bok. Ettersom laget kanskje ikke får spille sammen neste år i mangel av juniorserie i Hålogaland, var tiden inne for å bruke av oppsparte midler.

– Vi har hatt dugnader siden guttene begynte med fotball i 6-årsalderen. Inntekter er satt inn på lagets konto. Av ulike årsaker har vi ikke vært på turneringer, som pengene var tenkt brukt til. Noe måtte vi finne på slik at pengene ikke går til andre enn ungene de er samlet inn for. Løsningen ble ribtur til Ibestad, sier Molvær.

- Magisk

Både spillertroppen, trener, oppmenn og foreldre kommer ikke til å glemme Ibestad-turen med det første.

– Ungene var i ekstase. Hjemturen var spesiell med flatt hav, skumring, solnedgang og måneskinn. Magisk, rett og slett. Da møtte vi også en skyssbåt, som skapte bølger. Vi spratt høyt og lavt i båten og spruten sto rundt oss.

Fotballkampen kom litt i andre rekke denne gang. Landsås vant 2-1 over Ibestad. Det ble en slitekamp for gjestene mot et godt hjemmelag.

Snart er sesongen over. Landsås-gjengen går en usikker vinter i møte.

– Vi krysser fingrer for at gutta får spille sammen i juniorserie neste år, sier Molvær.

Landsås-spillere sammen med foreldre og ledere og båtførere klar for rib-tur til Ibestad. Foto: privat
JEVNT: Det ble en fin duell på gressbanen mellom Ibestad og Landsås torsdag kveld. Foto: privat