– Arrangøren Arctic Race of Norway fortjener stor takk for gjennomføring av nok et strålende arrangement som setter Nord-Norge og Norge på verdenskartet. TV2 skal ha tilsvarende takk for sin formidling av folkefesten løpet har blitt, skriver fylkesrådslederen i en pressemelding.

I år ble det til sammen syklet 732 kilometer over fire dager på Helgeland og i Salten.

– TV2 sendte ikke bare selve sykkelløpet, men formidlet lokal historie og fortalte om lokalsamfunn så rikholdig at alle lærte noe nytt. Hver dag og hele tiden etter hvert som syklistene passerte nye steder.

– Innholdet i sendingene, time etter time, var så underholdende at man ikke trengte være det minste interessert i sykling for å la seg rive med, mener Norvoll. – Som det ble sagt av John Anders Lifjell på Saltfjellet søndag: «Jeg har lært mer om Nordland på fire dager enn jeg har gjort på et helt liv».

Det er imidlertid ikke bare arrangøren og TV2 som får skryt.

– All ære også til alle som bidro til å gjøre Arctic Race of Norway til den store folkefesten. Fire dager med opplevelser som blir delt med millioner av tv-seere i 180 land. Vi trenger kanskje ikke undre oss over hvorfor stadig flere, fra fjern og nær, vil besøke denne fantastiske landsdelen, skriver fylkesrådsleder Tomas Norvoll som ser vi fram til nye spektakulære Arctic Race of Norway fra Nord-Norge i årene som kommer.

Tomas Norvoll