Den unge bilcrossføreren fra NMK Harstad skal kjøre oppvisning i Harstad Motorsportsenter til helga. Langs banen vil venner og familie følge spent med.

Gleder seg

– Jeg bryr meg ikke om hvem som ser på, og er utelukkende konsentrert om å kjøre. Uansett blir det spennende. Jeg har bare kjørt tre runder her på Åsegarden tidligere i forbindelse med praksisopplæringen for å få lov til å starte i løp. Det gikk bra, sier Andersen.

Første oppvisning var på Moan sist helg. Da innledet Andersen forsiktig for å lære seg bilen å kjenne. Den hadde han nemlig ikke kjørt før. Støtteapparatet, bestående av pappa Raimon Andersen, Ståle Røthe, Richard Bergersen og Eirik Finjord, fikk først start på bilen, en nybygd Opel Ascona, klokka to natt til første stevne.

– Etter hvert tråkket jeg mer og mer til på gassen, og ble kanskje litt for ivrig ettersom jeg snurret på banen, men jeg fikk kontroll og kunne kjøre videre. Det var en artig opplevelse, sier Andersen.

Han er godt fornøyd med bilen. Allerede gleder han seg til neste sesong.

– Da fyller jeg 16 år og kan kjøre i juniorklassen hvor det er heat og finaler. Da blir det mer action, sier Andersen.

Boble-duell

Fartsfylt blir det for medhjelperne Richard Bergersen og Eirik Finjord, som stiller i hver sin Boble i åpen klasse. Bergersen har tatt over bilen fra den tidligere storkjøreren Viktor Sogge, og lover å gi fjorårsvinner Finjord kamp.

– Det store målet er å slå Eirik, og han skal kun se bakskjermen min i helga, sier Bergersen for å fyre opp stemninga.

– Ja, vi får vel se, repliserer Finjord, som tradisjonelt sett har et godt tak på konkurrentene på hjemmebane.

Espen Andersen er den nøytrale parten, og vet hvem han har størst tro på.

– Eirik er min favoritt. Han er en dyktig fører. Jeg ser litt opp til han, sier Andersen.

Framtiden

Enda yngre utøvere enn Andersen skal i aksjon. I miniklassen innen crosskart stiller NMK Harstad-rekruttene Leon Ervik Risheim og Timon Solheim Bergersen, mens Theo Solheim Bergersen for første gang prøve seg på Åsegarden i 85ccm-klassen hvor doningen har clutch og gir.