Landsås cup hadde avkast fredag kveld. I løpet av helgas skal 121 lag i aksjon. Det er cirka 1.300 spillere, som kjemper sesongens siste slag i de fire håndballhallene i Harstad. Flere er det ikke plass til.

OBS! Bruk piltastene for å bla mellom bildene i toppen av saken!

Utfordrende

En av de første kampene ble spilt mellom vertsklubben og spillerne som har reist lengst for å delta: Sandnes-laget Austrått. Landsås 1 vant 7-4, og slo Tromsø 2 senere på kvelden. Dermed har laget tre strake seirer ettersom de tjuvstartet tidliger ei uka og unnagjorde internkampen mot Landsås 2 i 14-årsklassen.

– Vi skal vinne hele turneringa - ingen kan slå oss, sier den optimistike trioen Trym Gretar Andreassen, Nikolai Aas Hansen og Eivind Berg Rikardsen.

Landsås ble nummer fire i regionmesterskapet på senvinteren, men sto igjen som det beste laget fra Troms. Guttene synes det er spennende å få møte nye motstandere. Austrått og Hemnes, som venter senere i helga, har de aldri spilt mot tidligere.

– Veldig artig å spille mot tilreisende lag. Det er en større utfordring når vi ikke kjenner motstanderen. Denne kampen hadde et høyere tempo enn det som er normalt, sier Landsås-trioen.

– Austrått var gode. Derfor er vi ekstra fornøyde med å vinne. Vi har som regel tapt grundig når vi har møtt lag fra andre landsdeler tidligere.

Gjensyn

På benken til Austrått var harstadværingen Elin Bringeland en av trenerne. Hun har spilt 1.-divisjon for Lia Brage og 2.-divisjon for Harstad og Landsås før hun flyttet sørvestover. På banen fikk sønnen Sander erfare at nordlendinger ikke står med lua i hånden. Ingen vek unna i duellene.

– Jeg har jo fortalt guttene hvor gode nordnorske lag er. Ettersom vi tapte, har jeg ordene i behold. Men vi kommer sterkere tilbake senere i turneringen, sier Bringeland.