Kilkam-løperen var sekundet raskere enn hjemmefavoritten Gard Hammond Frost fra Alta på fredagens 2-kilometer i fristil.

Skillingstad visste at han ledet løpet knepent da 500 meter gjensto, og ga full gass mot mål. Det holdt så vidt til gull i 14-årsklassen.

- Dette er stort og kjempeartig. Nå får jeg igjen for all treningen jeg har lagt bak meg siden i fjor sommer da jeg begynte forberedelsene mot nettopp NNM, sier Skillingstad.

Sist fredag vant han uoffisielt norgesmesterskap i kombinert under Solan Gundersen Vinterleker i Alvdal.

- Vinterens to største renn har gitt meg to gull. Det er virkelig stas å bli nordnorsk mester, sier Skillingstad på vei til blomsterseremonien på stadion.

To Medkila-gull

I jentenes 14-årsklasse ble det gull til Ingeborg Hansen fra Medkila Skilag. Hun kom i mål ni sekunder foran Kirsten Helsvig Nilsen fra Alta.

På tampen av dagen slo brødrene Mikkelsen til i seniorklassen. Eldstemann Martin vant gullet, mens Eirik Mikkelsen tok sølv. Det skilte 14 sekunder mellom Medkila-løperne. Audun Erikstad fra Vadsø ble bronsemedaljør - sekundet bak Eirik Mikkelsen. Harstadværingen Torgeir Sulen Hovland ble nummer fem. Han var ti sekunder fra å ta siste trinn på pallen.

Fjell-seier

Sør-Troms' fjerde NNM-gull sto Jan Arthur Reinås for. Fjell Skilag-løperen var 11 sekunder foran Sindre Rognmo Johansen og ytterligere fire foran Brage Kleven. Både sølv- og bronsevinneren representerer Kirkenes.

Sigve Bornø Novstad fra Medkila Skilag gikk inn til en sjetteplass, 46 sekunder bak vinneren.

Den sjette lokale medaljen sto Sivert Østberg for i Alta fredag. i 15-årsklassen gikk han inn til en sterk bronsemedalje. Østberg var 14 sekunder bak vinner Johannes Andberg Stenersen fra Kvaløysletta. Bastian Hoslt fra Melbo tok sølv. Han hadde åtte sekunders klaring til Østberg på bronseplass.

Nær pallen

I jentenes 15-årsklasse havnet lokale løpere utenfor pallen denne gangen. Herborg Skjelle fra Medkila Skilag endte på femteplass, mens Ida Storjord Tovås fra Fjell Skilag ble nummer ti.

Linn Elise Winther Torbergsen ble beste lokale løper i 16-årsklassen på jentesida. Medkila Skilag-løperen ble nummer 12. Oda Johanne Andreassen fra Fjell Skilag fulgte på den neste plassen.

I 17-årsklassen på kvinnesida sørget Aylin Åsli for å bli nummer fire i dagens løp. Hun var 46 sekunder bak vinneren Hanne Kristine Kroken fra Kvaløysletta. Trine Agersborg Skånhaug, Amalie Storjord Tovås og Marte Agersborg Skånhaug ble henholdsvis nummer sju, ni og 11.

I kvinneklassen gikk Anette Kjellbergvik inn til en 11.-plass over fem kilometer fristil. Vinner ble Lovise Heimdal fra Bardu. Hun var 1.33 minutter foran Lødingen-jenta som går for Kvaløysletta Skilag.

I klasse menn 18 år har Einar Mikal Andreassen fra Fjell Skilag gått inn til en sjetteplass. Andreassen hentet sekund for sekund på løperne foran seg ved de siste tre målepunktene, og var bare to sekunder bak pallplass. Medkila Skilags Martin Østberg ble nummer åtte.

I den eldste juniorklassen endte Sindre Andre Winther Torbergsen fra Medkila på tiendeplass av 16 som fullførte.

Les fyldig dekning i Harstad Tidendes eAvis klokka 22.00 fredag kveld eller i papirutgaven lørdag.

Martin Mikkelsen ble nordnorsk mester i seniorklassen. Foto: Magne Ek, Altaposten