Karoline Pettersen fra Sørvik tok andreplass i bodyfitness for utovere opp mot 163 centimeter under Sandefjord Open søndag.

Hektisk

– Jeg er sykt glad. Dette er det råeste jeg noen gang har gjort - virkelig en opplevelse for livet og noe jeg skal gjøre igjen, sier Pettersen.

Hun fikk det travelt ved ankomst Hjetnes kulturhus, der hele 219 utøvere fra hele landet skulle på scenen for å vise resultatet av målrettet trening og strengt diett.

– Jeg var vel litt treg og var på plass da en halvtime gjensto. Plutselig var det endringer i programmet, og jeg rakk så vidt få på meg smykkene før jeg nærmest ble kastet ut på scenen. Ikke fikk jeg varmet opp, og det viste seg å være direkte finale. Da var det bare å kjøre på, og jeg var aldri nervøs, sier Pettersen.

Spennende

Da dommerne hadde sagt sitt og resultatene skulle leses opp, ble både femte, fjerde og tedjeplass annonsert uten at Pettersen høre sitt navn.

– Dermed sto det mellom meg og ei anna jente. Vi bare så på hverandre, og det var en fantastisk følelse å høre at jeg ble ropt opp til andreplassen. Jeg er kjempegodt fornøyd. Tross alt er dette debuten min, og vinneren var verdig. Hun så veldig bra ut og hadde lavere fettprosent enn meg.

Hun har jobbet lenge for å komme i sceneform. Pokalen hun får med seg tilbake til Harstad er beviset for at hun har lyktes.

– Jeg konkluderer at det definitivt har vært verdt å legge ned den jobben jeg har gjort: Alle timene, dagene og månedene med hardt arbeid, masse trening og diett.

Oslo neste

11. april skal hun igjen på scenen. Da arrangeres Oslo Grand Prix. I denne konkurransen stiller ytterligere to debutanter fra Harstad: Caroline Bäckström og Regine Aronsen Finjord. Det blir med andre ord ikke tid for kakao og sjokolade i påskesola for Pettersen og de øvrige fra Harstad.

– Påsken blir trening, torsk og brokkoli. Jeg skal i best mulig form og forbedre meg ytterligere, sier hun.

I Sandefjord debuterte Andreas Gjevestad i kroppsbygging. Han fikk med seg en sjuendeplass, og jobber videre mot nye utfordringer. Gjevestad er samboer med fitnessutøver Stine Tangen Knutsen fra Harstad, som tok bronse i NM og fikk sølv i nordisk mesterskap i fjor. Alle representerer Kaliber gym i Trondheim.

Karoline Pettersen stilte i bodyfitness og fikk andreplass i sin klasse under Sandefjord Open søndag. Foto: Privat
Harstadværingene Andreas Gjevestad og Karoline Pettersen har gjennomført sin første konkurranse. Foto: Privat