Søndag er det farsdag. Det annonseres i butikkvinduer. Men farsdagen kan bli noe annet enn en kjøpefest. Det kan bli en dag å stoppe opp og tenke igjennom både det fine med å være pappa, og hva du skulle ønske deg var enda bedre i kontakten med barnet.

Barndommen til våre barn går fort, sett fra foreldreperspektivet. Mens for våre barn er dette lange og avgjørende år, der erfaringer med foreldrene legger viktige spor. Pappa og mamma er nøkkelpersoner for hvordan et barn har det og tenker om seg selv. Nettopp det hyggelige ditt barn gjør sammen med deg, pappa, blir lykkestunder for barnet. Og det vil rydde vei for at barnet ditt med større sannsynlighet får et positivt syn på seg selv og andre mennesker når det vokser opp.

Veldig mange barn ønsker seg mer god tid sammen med pappaen sin. Det barn trenger aller mest av deg som pappa er trygghet: trygghet på at du vil være der for barnet, at du er opptatt av at barnet har det bra, og at pappa ikke blir sint på barnet.

Har det floket seg til for deg eller dere, kan dere få hjelp på Familievernkontoret til å løse opp i det, uten at det koster noe. Det ligger mye respekt for både barnet og deg selv i å ta vanskeligheter på alvor, og søke hjelp når det trengs.

Mange foreldre vil kjenne seg igjen i at de ønsker flere stunder med delte opplevelser og delte gleder med sine barn. Og like mange vil kjenne seg igjen i at det blir for lite av tid og energi til det i hverdagens tjas og mas med jobbkrav og stress. Da gjelder det å ha noen idéer som gir deg inspirasjon til å skape de gode øyeblikkene.

Her er et tips til hva du kan ønske deg i farsdagsgave fra ditt barn:

En liste med aktiviteter ditt barn vil gjøre sammen med pappaen sin.

Oppbevar listen et sted dere lett kan finne den igjen, og bruk denne idébanken til å komme i gang med å øke gleden med å være pappa, og til få det forholdet til ditt barn som du ønsker.

GOD FARSDAG!