Journalist og samfunnsdebattant Anki Gerhardsen gikk tidligere denne uken hardt ut mot Harstad-blogger Sophie Elise Isachsen. I kronikken "Hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise?", som først ble publisert på Journalisten.no, mener Gerhardsen at pressen ukritisk hyller den unge bloggeren, og skriver samtidig at bloggeren fronter et usunt kroppsideal etter å ha "vridd kroppen ut av naturlige proposjoner".

- Jeg har fortsatt ikke fått svar på hvorfor i all verden vi skal støtte Sophie Elise Isachsen, sier Gerhardsen til Side2.

- Det sentrale innholdet

Gerhardsen sier til nettstedet at hun har fått motbør og støtte etter at kronikken ble publisert. Hun hevder imidlertid at det er synd at debatten i ettertid mest har dreid seg om hvorvidt hun såret Sophie Elise eller ikke med kronikken sin, istedenfor hennes påvirkningskraft som rollemodell.

- Jeg håper vi nå kan begynne å snakke om det som er det sentrale innholdet. Jeg håper det kommer andre stemmer på banen. Hva tenker fagfolk som jobber med barn og unge om rosabloggernes påvirkningskraft? Og hva tenker pressen selv om måten de håndterer Isachsen på, sier Garhardsen til Side2.

Noen mener at kronikken grenser til mobbing og personangrep.

- Jeg kommenterer måten Isachsen presenterer sine kosmetiske inngrep på. Jeg beskriver bildene hun legger ut av seg selv, og hvordan de kommuniserer holdninger til kropp og skjønnhet. At Isachsen selv skal ha vært utsatt for kroppspress legitimerer ikke ansvarsfrihet. Som rollemodell for barn helt ned i 7-årsalderen har hun et særlig ansvar, sier Gerhardsen til nettstedet.

- Grusomt urettferdig

Den kjente bloggeren fra Harstad har svart på kritikken fra kronikken på sin egen blogg. Der skriver Isachsen blant annet at hun mener kritikken er "grusomt urettferdig".

- Jeg tror folk glemmer at jeg er et menneske som puster, som føler og ser, skriver Isachsen i et tilsvar på sin egen blogg.

- Det er fælt og grusomt urettferdig, at fordi jeg er "så falsk i utseendet" eller fordi jeg tjener penger, så er det rettferdig at jeg kveld etter kveld må legge meg å gråte.

Isachsen mener at Anki Gerhardsen stiller feil spørsmål.

- Jeg håper du journalisten, som skrev "hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise" spør deg selv. Hvorfor ikke? Skal man ikke støtte hverandre, oppmuntre engasjement uansett hvilken farge det kommer forpakket i? Jeg har dessuten møtt mye kritikk. Det er ingen som har båret meg på en trone inn i den posisjonen jeg har nå.